Bybit Zet Derivaten Stop: Strategische Wending voor Nederlandse Handelaren

Bybit, een bekend cryptocurrency handelsplatform, heeft een belangrijke wijziging aangekondigd in haar productaanbod in Nederland.

In overeenstemming met de Nederlandse regelgeving zal Bybit verschillende van haar derivatenproducten stopzetten, zoals gedetailleerd in een recente e-mail van het bedrijf aan haar handelaren.

Samenwerking met SATOS

De aanpassingen maken deel uit van Bybit’s voortdurende inzet om zich aan de regelgeving te houden en tegelijkertijd hoogwaardige diensten te blijven leveren aan haar Nederlandse klanten.

Deze wijzigingen werden in eerste instantie gecommuniceerd in juni 2023, na de strategische alliantie van Bybit met SATOS, een crypto serviceprovider in Nederland.

Het partnerschap was gericht op het uitbreiden van serviceaanbod en het verzekeren van naadloze toegang tot diverse cryptodiensten, met name fiat-naar-crypto en spotgedreven producten.

Vanaf 5 maart 2024 om 10:00 UTC komen er belangrijke wijzigingen voor Nederlandse gebruikers in werking. Deze update omvat de opschorting van diverse derivatenproducten, zoals:

  • Perpetuals
  • Futures
  • MT4-handel
  • en optiehandel

Vanaf dat moment kunnen gebruikers geen nieuwe posities meer openen of bestaande posities in de betreffende producten vergroten.

Alle verandering

Dit zijn alle veranderingen per product:

ProductImpact
Spot – ConvertAvailable
Spot – Spot TradingAvailable
Spot – Margin TradingAvailable
Spot – Leveraged TokensNot available from March 5, 2024, will be automatically settled on March 26, 2024.
Spot – Crypto LoansAvailable
Spot – LaunchpadAvailable
Spot – ByVotesAvailable
Spot – ByStarterAvailable
Spot – Token SplashAvailable
Spot – Bybit LendingAvailable
Spot – OTC TradingNot available from March 5, 2024.
Derivatives – Perpetual & FuturesNot available from March 5, 2024, will be automatically settled on March 26, 2024.
Derivatives – MT4 TradingNot available from March 5, 2024, will be automatically settled on March 26, 2024.
Derivatives – OptionsNot available from March 5, 2024, will be automatically settled on March 26, 2024.
Earn – Dual AssetNot available from March 5, 2024. Automatic cancellation of existing positions on March 26, 2024.
Earn – Discount BuyNot available from March 5, 2024. Automatic cancellation of existing positions on March 26, 2024.
Earn – Double-WinNot available from March 5, 2024. Automatic cancellation of existing positions on March 26, 2024.
Earn – Wealth Management (Fund Pool)Not available from March 5, 2024. Automatic cancellation of existing positions on March 26, 2024.
Earn – LaunchpoolAvailable
Earn – Flexible SavingsAvailable
Earn – Fixed SavingsAvailable
Earn – Liquidity MiningAvailable
Earn – ETH 2.0 Liquid StakingAvailable
Fiat – P2P TradingNot available from March 5, 2024.
Fiat – Bybit CardWill not accept new applications after March 5, 2024. Existing Card users may continue to use their Bybit Card.
Fiat – One-Click BuyAvailable
Fiat – DepositsAvailable
Fiat – WithdrawalsAvailable
Fiat – Third Party ChannelAvailable
Copy TradingNot available from March 5, 2024. Master Traders who are impacted will no longer be listed or searchable. Followers of these Master Traders will also have their respective positions closed.
Trading Bot – Spot Grid BotAvailable
Trading Bot – DCA BotAvailable
Trading Bot – Futures Grid BotNot available from March 5, 2024. The remaining bots will be automatically terminated on March 26, 2024.
Trading Bot – Futures MartingaleNot available from March 5, 2024. The remaining bots will be automatically terminated on March 26, 2024.
UTAAvailable only for Spot Trading products from March 5, 2024.

Deadline

Bybit dringt er bij gebruikers op aan om onmiddellijk actie te ondernemen om hun posities te beoordelen en te beheren om mogelijke verliezen door het stopzetten van deze producten te voorkomen.

Het platform heeft een deadline gesteld van 26 maart 2024 om 10:00 UTC voor gebruikers om hun open posities te sluiten. Na deze deadline zullen eventuele resterende open posities in de producten automatisch worden stopgezet en worden de tegoeden teruggestort in de wallets van de gebruikers onder beheer van SATOS B.V.

bybit countdown time

Bovendien zullen Nederlandse gebruikers vanaf 27 maart 2024 om 10:00 UTC worden doorgestuurd naar Bybit’s speciale website voor Nederland (https://www.bybit.nl) en zullen zij geen toegang meer hebben tot het wereldwijde Bybit-platform.

Deze stap is een duidelijke indicatie van Bybit’s inspanningen om volledig te voldoen aan de lokale regelgeving en haar diensten te scheiden om te voldoen aan de specifieke behoeften en wettelijke vereisten van de Nederlandse markt.

Excuses van Bybit

Het bedrijf heeft zijn excuses aangeboden voor eventuele ongemakken veroorzaakt door deze wijzigingen en heeft ondersteuning aangeboden via haar klantenserviceteam voor gebruikers met vragen of zorgen.

De beëindiging van deze beleggingsproducten laat een verandering zien in de focus van Bybit in Nederland en toont hoe belangrijk regels zijn voor de crypto-industrie.

Overal ter wereld maken regels voor de crypto-industrie nog steeds uit hoe je met crypto kunt beleggen. De recente wijzigingen van Bybit zijn dus een belangrijke herinnering dat bedrijven die met crypto beleggen moeten voldoen aan de regels van verschillende landen.

Wil je nog wel gebruik maken van de producten die Bybit beeindig? Lees dan hier hoe je in Nederland nog met leverage kunt traden.

Disclaimer: De inhoud van deze site mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Beleggen is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico.

google news
google news square

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *