Exchanges

Cryptocurrency beurzen zijn websites waar u cryptocurrency kunt kopen, verkopen of ruilen voor andere digitale valuta of traditionele valuta zoals US dollars of euro. Voor degenen die professioneel willen handelen en toegang willen hebben tot fancy trading tools, moet u waarschijnlijk een beurs gebruiken die vereist dat u uw ID verifieert en een rekening opent. Als u enkel de occasionele, eenvoudige handel wilt maken, zijn er ook platformen die u kunt gebruiken die geen account vereisen.

Welke exchanges zijn er?

Dit is een lijst van alle exchanges waar Nederlanders zich kunnen aansluiten:

Soorten exchanges

  • Trading Platforms – Dit zijn websites die kopers en verkopers met elkaar verbinden en van elke transactie een vergoeding vragen.
  • Directe handel – Deze platformen bieden rechtstreeks persoon tot persoon handel waarbij personen uit verschillende landen valuta kunnen wisselen. Direct trading beurzen hebben geen vaste marktprijs, maar elke verkoper bepaalt zijn eigen wisselkoers.
  • Brokers – Dit zijn websites die iedereen kan bezoeken om cryptocurrencies te kopen tegen een door de broker vastgestelde prijs. Cryptocurrency brokers zijn vergelijkbaar met buitenlandse wisselkantoren.

Waar moet je op letten?

Als je opzoek bent naar een cryptocurrency exchange moet je op de volgende punten letten:

  • Reputatie – De beste manier om meer te weten te komen over een exchange is door middel van reviews van individuele gebruikers en bekende websites uit de industrie. U kunt vragen stellen op forums zoals BitcoinTalk of Reddit. Ook kan je eens googelen naar “exchange-naam” + reviews, dan zul je al snel een flink aantal reviews vinden of deze betrouwbaar is of niet.
  • Vergoedingen – De meeste uitwisselingen moeten informatie over vergoedingen op hun websites hebben. Zorg ervoor dat u stortings-, transactie- en opnamekosten begrijpt voordat u zich aansluit. De kosten kunnen aanzienlijk verschillen afhankelijk van de uitwisseling die u gebruikt.
  • Betaalmethoden – Welke betaalmethoden zijn beschikbaar op de beurs? Credit & debetkaart? overschrijving, PayPal? Als een beurs beperkte betaalmogelijkheden heeft, is het voor u misschien niet altijd handig om deze te gebruiken. Vergeet niet dat het kopen van cryptocurrencies met een creditcard altijd identiteitscontrole vereist en met een hogere prijs komt omdat er een hoger risico van fraude en hogere transactie- en verwerkingskosten is. De aankoop van cryptocurrency via overschrijving zal aanzienlijk langer duren omdat het voor banken veel tijd kost om te verwerken.
  • Verificatie-eisen – De overgrote meerderheid van de handelsplatformen van Bitcoin, zowel in de VS als in het Verenigd Koninkrijk, vereisen een of andere vorm van ID-verificatie om stortingen en opnames te kunnen doen. Verificatie, die tot enkele dagen kan duren, lijkt misschien vervelend, maar beschermt de exchange tegen allerlei oplichterij en witwaspraktijken.
  • Wisselkoers – Verschillende exchanges hebben verschillende koersen. U zult verbaasd staan hoeveel u kunt besparen als u in de buurt winkelt. Het is niet ongewoon dat de tarieven tot 10% schommelen en in sommige gevallen zelfs hoger.
google news
google news square