Bitcoin Boeken

Er zijn diverse goede boeken verschenen over Bitcoin en Cryptocurrencies. Op deze pagina lichten wij een aantal populaire Bitcoin boeken uit.

Of je nu nieuw bent in het domein van Cryptocurrency of al wat ervaring hebt en je kennis wilt uitbreiden, de boeken die we hier tonen zijn belangrijk en populair. Ze bieden diepgaande inzichten, van de technische fundamenten tot de economische en maatschappelijke impact van Bitcoin.


The Bitcoin Standard 2018

De Bitcoin Standard

Geschreven door: Saifedean Ammous

Gepubliceerd op: 24 April 2018

EAN: 9781119473862

Aantal pagina’s: 286

“De Bitcoin Standaard: De gedecentraliseerde alternatieve valuta die de wereld verandert”, geschreven door Saifedean Ammous, is een onmisbaar werk voor iedereen die de fundamenten en de potentie van Bitcoin wil begrijpen. Dit boek duikt diep in de geschiedenis van geld en hoe Bitcoin zich verhoudt tot historische geldvormen, en het biedt een grondige analyse van de economische principes die Bitcoin ondersteunen. Ammous legt uit hoe Bitcoin, met zijn unieke eigenschappen zoals schaarste en decentralisatie, de potentie heeft om niet alleen als geld te functioneren maar ook om het huidige financiële systeem te revolutioneren.

Lezers zullen ontdekken waarom Bitcoin een alternatief biedt voor de huidige banken- en geldsystemen, en hoe het de controle over financiële middelen terug in de handen van de individu kan leggen. “De Bitcoin Standaard” is niet alleen een technische uitleg over hoe Bitcoin werkt, maar ook een filosofische beschouwing over wat geld werkelijk is en hoe Bitcoin de definitie van goed geld herstelt.

Dit boek is een essentiële lees voor iedereen die interesse heeft in de toekomst van financiën, of je nu een investeerder bent, een econoom, of gewoon nieuwsgierig naar de impact van digitale valuta’s. Door “De Bitcoin Standaard” te lezen, krijg je niet alleen een dieper inzicht in wat Bitcoin is, maar ook waarom het door velen wordt gezien als de volgende stap in de evolutie van geld.

De Bitcoin Standard is geschreven in het Engels, er is echter ook een Nederlandse variant te verkrijgen.

Aangeraden door:

Michael Saylor: “This book blew my mind; it is a work of genius. It put together the technical, economic, motivational and related issues around Bitcoin better than anything I’ve seen.
The best compliment I can give this book is that I read it and I decided to buy $425m of bitcoin. It was the most impactful on our way of thinking in Microstrategy and it made us want to invert our balance sheet to base it on a bitcoin standard.”
Anthony Scaramucci: “This is a seminal work and recommended reading for everyone.”
Raoul Pal recommended ‘The Bitcoin Standard’ on Twitter.

The Fiat Standard

De Fiat Standard

Geschreven door: Saifedean Ammous

Gepubliceerd op: 11 juli 2022

EAN: 9789916974087

Aantal pagina’s: 426

In “De Fiat Standaard: Het Schuldslavernijsysteem van Fiatgeld”, bouwt Saifedean Ammous voort op de fundamenten die hij heeft gelegd in “De Bitcoin Standaard” om een kritische analyse te bieden van het huidige fiatgeldsysteem. Dit boek onthult hoe fiatgeld, geld dat zijn waarde enkel ontleent aan overheidsregulatie of wet en niet wordt gedekt door een fysieke commodity, de wereldwijde economie beïnvloedt en vormgeeft. Ammous duikt in de geschiedenis en de ontwikkeling van fiatgeld, en onderzoekt de economische, sociale en politieke gevolgen van het verlaten van de goudstandaard ten gunste van geld dat door overheden wordt uitgegeven en beheerd.

“De Fiat Standaard” biedt een diepgaand begrip van hoe fiatgeldsystemen functioneren, de rol van centrale banken, en de mechanismen van geldcreatie en inflatie. Het boek belicht de ketenreacties die deze systemen veroorzaken, van nationale schulden tot financiële crises, en stelt kritische vragen over de duurzaamheid en de ethische aspecten van het huidige financiële paradigma.

Dit boek is cruciaal voor iedereen die een volledig beeld wil krijgen van de werking van onze moderne economie en de onzichtbare krachten die onze financiële wereld vormen. Ammous nodigt de lezer uit om de diepere implicaties van fiatgeld te overwegen en hoe dit contrasteert met de opkomst van Bitcoin als een gedecentraliseerde, schaarse en niet-manipuleerbare vorm van geld.

Door “De Fiat Standaard” te lezen, verkrijg je niet alleen inzicht in de problemen en uitdagingen van het fiatgeldsysteem, maar word je ook aangemoedigd om na te denken over mogelijke oplossingen en alternatieven die kunnen leiden tot een eerlijker en stabieler financieel toekomstbeeld.


Ons Geld Is Stuk Slagter

Ons Geld is Stuk

Geschreven door: Peter Slagter & Bert Slagter

Gepubliceerd op: 19 november 2021

EAN: 9789048859511

Aantal pagina’s: 304

In “Ons Geld is Stuk: Hoe Bitcoin en Blockchain de Financiële Wereld Veranderen”, nemen auteurs Peter en Bert Slagter je mee op een boeiende reis door het huidige financiële systeem en de revolutionaire potentie van Bitcoin en blockchain technologie. Dit boek onthult hoe het traditionele geldsysteem, gesteund door fiatvaluta, fundamentele gebreken bevat die leiden tot economische instabiliteit en ongelijkheid. De Slagters bieden een diepgaand inzicht in hoe deze problemen niet alleen theoretisch zijn, maar ook een directe impact hebben op ons dagelijks leven.

Met een heldere en toegankelijke benadering leggen ze uit hoe Bitcoin, met zijn gedecentraliseerde aard en beperkte voorraad, een alternatief biedt dat de kernproblemen van het huidige systeem kan oplossen. Door de principes van blockchain technologie te verkennen, laten ze zien hoe deze innovatie transparantie, efficiëntie en eerlijkheid kan brengen in een wereld die wordt gedomineerd door ondoorzichtige financiële praktijken.

“Ons Geld is Stuk” is niet alleen een kritiek op het huidige monetaire systeem, maar biedt ook een hoopvolle blik op de toekomst, waarin financiële autonomie en stabiliteit haalbaar zijn voor iedereen. Het is een must-read voor iedereen die bezorgd is over de huidige staat van onze economie en op zoek is naar een begrijpelijke uitleg van hoe technologieën zoals Bitcoin en blockchain de sleutel kunnen zijn tot een duurzamere financiële toekomst.


the sovereign individual

The Sovereign Individual

Geschreven door: James Dale Davidson & William Rees-Mogg

Gepubliceerd op: 26 augustus 1999

EAN: 9780684832722

Aantal pagina’s: 416

“The Sovereign Individual: Mastering the Transition to the Information Age” van James Dale Davidson en William Rees-Mogg is een visionair werk dat een diepgaande analyse biedt van de economische en technologische verschuivingen die onze wereld vormgeven. Dit boek, geschreven aan het einde van de 20e eeuw, blijft opmerkelijk relevant in zijn voorspellingen over de opkomst van het digitale tijdperk en hoe het individuen ongekende macht en vrijheid zou verlenen.

De auteurs stellen dat de opkomst van de informatietechnologie, met name het internet, een nieuw tijdperk inluidt waarin individuen en kleine entiteiten meer autonomie kunnen verkrijgen dan ooit tevoren. Dit leidt tot een verschuiving in macht weg van traditionele, gecentraliseerde autoriteiten zoals regeringen en grote corporaties naar de individuele burger. Davidson en Rees-Mogg onderzoeken hoe deze veranderingen de sociale, economische en politieke structuren zullen beïnvloeden, met een bijzondere focus op de impact van cryptografie en digitale valuta.

“The Sovereign Individual” is een essentiële lees voor iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van vrijheid, autonomie en de rol van technologie in het vormgeven van onze maatschappij. Het biedt niet alleen een blik op de komende veranderingen maar ook praktisch advies over hoe individuen zich kunnen aanpassen en succes kunnen vinden in dit nieuwe tijdperk.

Aangeraden door:

Changpeng Zhao: “Just read the Sovereign Individual again. Amazed that it was written before 1997.Talks about internet currencies, etc. Good read.”
Vitalik Buterin reviewed The Sovereign Individual on Twitter.
One of Sahil Lavingia’s most recommended books.
Michael Saylor recommended The Sovereign Individual on his Bitcoin website, Hope.com
Brian Armstrong: “Was really ahead of it’s time, a lot of original thinking (some really out there stuff too).”

The internet of money part 1

The Internet of Money Part 1

Geschreven door: Andreas Antonopolous

Gepubliceerd op: 27 februari 2018

EAN: 1230002184104

Aantal pagina’s: 152

“The Internet of Money Volume 1” van Andreas M. Antonopoulos is een verhelderend werk dat de complexe technologie achter Bitcoin en andere cryptocurrencies uitlegt op een toegankelijke en begrijpelijke manier. In plaats van zich te verdiepen in de technische details, richt Antonopoulos zich op het begrijpen van de filosofische, sociale en historische implicaties van deze digitale valuta. Het boek is een verzameling van zijn lezingen, die zijn gegeven over de hele wereld, en is bedoeld om een breed publiek te informeren over het potentieel van blockchain-technologie.

Antonopoulos legt uit hoe Bitcoin niet alleen een nieuwe vorm van geld is, maar ook een radicaal nieuwe technologie die de mogelijkheid heeft om onze traditionele begrippen van geld en economie te transformeren. Hij benadrukt de decentralisatie van Bitcoin, waardoor het immuun is voor controle door enkele entiteiten, en hoe dit kan leiden tot een meer inclusieve financiële wereld. Bovendien verkent hij de potentiële impact van cryptocurrencies op de privacy van individuen, de macht van staten en de algehele structuur van de mondiale economie.

“The Internet of Money Volume 1” biedt inzichten in waarom Bitcoin en blockchain-technologie gezien worden als revolutionair. Antonopoulos verduidelijkt hoe deze technologieën de manier waarop we denken over en omgaan met geld kunnen veranderen, vergelijkbaar met hoe het internet de communicatie heeft veranderd. Dit boek is essentieel voor iedereen die een dieper inzicht wil krijgen in waarom cryptocurrencies zoveel aandacht hebben gekregen en hoe ze de toekomst van financiën kunnen vormgeven.

Aangeraden door:

Raoul Pal: “This book will help you understand the technology and the philosophical potential of the [Bitcoin] space”
Marc Andreessen: “I’ve always wondered what would have happened if we had built one-click payments into the browser from the very beginning. With bitcoin, we finally get this ‘Internet of Money’. But this book isn’t just an ode to bitcoin — it’s an ode to open protocols, what happens when you connect people online, and the power of innovation on the internet.”

Economics in One Lesson

Economics in One Lesson

Geschreven door: Henry Hazlitt

Gepubliceerd op: 14 december 1946

EAN: 9780517548233

Aantal pagina’s: 244

Economics in One Lesson” van Henry Hazlitt, voor het eerst gepubliceerd in 1946, is een tijdloos boek dat de basisprincipes van economie op een toegankelijke manier uitlegt. Hazlitt betoogt dat economie niet gaat over complexe formules of academische jargon, maar over gezond verstand en eenvoudige principes die iedereen kan begrijpen. Het centrale thema van het boek is het belang van het kijken naar de lange termijn gevolgen van economisch beleid, in plaats van alleen de directe effecten. Hazlitt gebruikt duidelijke voorbeelden om te illustreren hoe overheidsinterventies vaak onbedoelde negatieve gevolgen hebben.

In een tijd waarin economische beleidsbeslissingen een diepgaande invloed hebben op onze levens, biedt “Economics in One Lesson” essentiële inzichten die helpen bij het navigeren door de complexiteit van economische vraagstukken met een helder en geïnformeerd perspectief.

Aangeraden door:

Naval Ravikant: “Great book. Required reading.”
Changpeng Zhao: “More than 60 years have passed since this book was first published, but there are few books that better encapsulate the inner workings of economics than this one.”
Michael Saylor recommended Economics In One Lesson on his Bitcoin website, Hope.com

The internet of money part 2 v2

The Internet of Money Volume 2

Geschreven door: Andreas Antonopolous

Gepubliceerd op: 19 november 2017

ISBN: 194791006X

Aantal pagina’s: 134

The Internet of Money Volume 2″ van Andreas M. Antonopoulos, is een vervolg op het eerste volume en duikt dieper in de filosofie, de technologie, en de sociale implicaties van cryptocurrencies en blockchain-technologie. In dit boek brengt Antonopoulos een reeks lezingen en essays samen die de lezer meenemen op een reis door de complexe wereld van Bitcoin en andere digitale valuta. Hij legt de nadruk op de impact die deze technologieën kunnen hebben op de maatschappij, de economie en de persoonlijke vrijheid.

The Internet of Money Volume 2″ nodigt lezers uit om voorbij de hype van cryptocurrencies te kijken en de onderliggende principes en het potentieel van de blockchain-technologie te begrijpen. Het is een waardevolle bron voor iedereen die de impact van deze innovaties op onze maatschappij en economie wil begrijpen.

Aangeraden door:

Balaji Srinivasan: “Andreas M. Antonopoulos does it again. The second volume of ‘The Internet of Money’ is perhaps the single best reference to get a quick overview of the latest developments in Bitcoin, Ethereum, ICOs, and the blockchain space in general”
Raoul Pal: “This book will help you understand the technology and the philosophical potential of the [Bitcoin] space”

Bitcoin Billionaires

Bitcoin Billionaires

Geschreven door: Ben Mezrich

Gepubliceerd op: 20 juni 2019

ISBN: 9789024585168

Aantal pagina’s: 368

Bitcoin Billionaires van Ben Mezrich is een fascinerend verhaal dat de lezer meeneemt op de reis van Tyler en Cameron Winklevoss, van hun bekende geschil met Mark Zuckerberg over Facebook, tot hun onverwachte succes als een van de eerste grote investeerders in Bitcoin. Dit boek vertelt hoe de tweeling, ooit bekend als de verliezers in de strijd om Facebook, zichzelf opnieuw uitvonden als cryptocurrency-pioniers, en uiteindelijk miljardairs werden door hun vroege investering in Bitcoin.

Bitcoin Billionaires is niet alleen een verhaal over het verkrijgen van rijkdom; het is een testament van innovatie, visie, en de onstuitbare opmars van cryptocurrencies. Ben Mezrich slaagt erin om een technisch onderwerp menselijk en relatable te maken, waardoor dit boek aantrekkelijk is voor zowel crypto-enthousiastelingen als lezers die houden van een goed onderbouwd verhaal.

Aangeraden door:

Anthony Pompliano: “If the movie is half as good as the book, it will be a box office hit”
Anthony Scaramucci: “For those who haven’t, please go read Bitcoin Billionaires by Ben Mezrich”
Cameron Winklevoss: “If you love a good summer read, check out Bitcoin Billionaires by Ben Mezrich!
google news
google news square

Laat ons weten wat jij vindt!

  • Rating