Hoe bewaren de rijkste Bitcoiners hun Bitcoin?

TL;DR: Een analyse van de 81 bitcoinadressen met meer dan 10.000 BTC onthult een grote verscheidenheid aan beveiligingsstructuren, waarbij meer dan 70% vertrouwt op enkelvoudige adressen.

Bitcoins transparantie staat iedereen toe om de blockchain te analyseren en adressen met grote saldi te identificeren. Hoewel het eigendom verborgen kan worden gehouden, kunnen de bewaarstructuren van deze goedgevulde wallets inzicht geven.

Velen gebruiken enkelvoudig maar waarschijnlijk hefboomdrempelbeveiliging

Van de 81 adressen met 10.000+ BTC is 70,7% (53) enkelvoudig. Ze gebruiken echter waarschijnlijk geheimedelingsschema’s (SSS) of multi-party computation (MPC) om de ondertekeningsautoriteit te verdelen over meerdere sleutelhouders. Dit voorkomt diefstal en behoudt tegelijkertijd het gemak van transacties. Desalniettemin missen ze de kans op een verbeterde beveiliging door multisig.

Er wordt gebruik gemaakt van een verscheidenheid aan multisign-configuraties

De resterende 21,3% (16 adressen) gebruikt een verscheidenheid aan multisig-quorums, van basale 2-van-2 en 2-van-3 tot geavanceerdere gedistribueerde configuraties.

Er zijn mogelijkheden voor verbeterde beveiliging

Hoewel bitcoin’s grootste houders fondsen op verschillende manieren beveiligen, blijven er mogelijkheden om geavanceerdere cryptografische technieken te benutten. Het verdelen van ondertekeningsautoriteit over institutionele sleutelagenten met onafhankelijke drempelbeveiliging biedt het hoogste niveau van bescherming voor deze goedgevulde wallets.

De data

image 7

Conclusie

Bitcoins transparantie biedt een inkijkje in de beveiligingsstructuren die door de rijkste entiteiten worden gebruikt. Hoewel de technieken variëren, is extra beveiliging mogelijk gewaarborgd voor saldi ter waarde van honderden miljoenen. Naarmate de sector volwassen wordt, zullen best practices waarschijnlijk convergeren rond gedistribueerde, drempelgebaseerde multisignatur-configuraties.

Er is overigens ook nog een kans dat rijke Bitcoiners hun bitcoin verspreid hebben over meerdere wallets. Daar geeft de analyse van Unchained geen inzicht in.

Lees meer op unchained.com

Disclaimer: De inhoud van deze site mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Beleggen is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico.

google news
google news square

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *