Trading Bots

In tegenstelling tot de normale aandelenbeurs, zijn de crypto beurzen (of exchanges) 24/7 actief. Dit kan een voordeel zijn, maar ook een nadeel omdat je crypto ook zomaar in waarde kan dalen. Dit is een van de redenen dat crypto handelaren geautomatiseerde scripts gebruiken om met crypto te traden, en het eventueel te beschermen van een grote waardedaling. Deze geautomatiseerde scripts worden ook wel ‘crypto bots’ of ‘crypto trading bots’ genoemd.

Als je een actieve cryptohandelaar bent en zelf ook op exchanges handelt, dan weet je van het bestaan van deze trading bots, en heb je misschien wel gemerkt dat ze snel in populariteit aan het winnen zijn. Wij zijn hier ook benieuwd naar, en gaan op onderzoek uit!

Reviews

Hieronder vindt je al onze reviews van crypto trading bots:

Verschillende crypto trading bots

Voordat wij aan de slag zijn gegaan met crypto trading bots, hebben wij uiteraard goed online rondgekeken welke er zijn. Er zijn verschillende tradingbots te vinden, die grofweg te verdelen zijn in de volgende categorieën:

Doe het zelf (Github) trading bots

Er zijn op Github diverse crypto trading bots te downloaden. Het voordeel van deze bots is dat de code dus open source is, en je er zelf mee aan de slag kan. Nadeel is dat hier kennis & tijd voor nodig is. Wij hebben besloten op dit moment nog geen gebruik te maken van een Github trading bot, maar gebruik te maken van bestaande bot waar we direct mee aan de slag kunnen.
Wil je zelf wel met een Github trading bot aan de slag, dan zijn onderstaande projecten erg interessant.

  • Gekko – Gestopt sinds 16 februari, 2020
  • Zenbot – Gestopt sinds 15 februari, 2022
  • Freqtrade – Freqtrade is een gratis, opensource programma dat geschreven is in de programmeertaal Python. Je kunt Freqtrade besturen en monitoren via Telegram of een webinterface.

Kant en klare trading bots

Er zijn ook ‘kant en klare’ crypto trading bots te vinden. Voor deze bots hoef je minder zelf te doen, echter kosten deze bots wel geld. Ze werken bijna allemaal met een abonnement model, met verschillende stappen (tiers). Hieronder een aantal voorbeelden van kant en klare crypto trading bots.

google news
google news square