Zoektocht Naar $1,5 Miljard Bitcoin in een Stortplaats

De toevallige fout van een computerexpert is veranderd in een miljoenenjacht om een begraven Bitcoin-fortuin op te graven.

James Howells, 38, is verwikkeld in een juridische strijd met de gemeente om toegang te krijgen tot een stortplaats waar zijn harde schijf met een enorme voorraad cryptocurrency ter waarde van 1,5 miljard pond begraven ligt.

  • James Howells gooide in 2013 per ongeluk een harde schijf met 8.000 Bitcoin weg.
  • Het Bitcoin fortuin is nu tot wel £1,5 miljard waard door de explosief stijgende waarde van de cryptocurrency.
  • Howells is een juridische strijd begonnen om toegang te krijgen tot de stortplaats en de begraven harde schijf terug te krijgen.
James Howells
James Howells

De Bitcoin Blunder

In 2013 maakte James Howells, een vroege investeerder in cryptocurrencies, een catastrofale fout die hem nog jaren zou achtervolgen.

Bij het doorzoeken van zijn kantoor gooide hij per ongeluk een harde schijf weg met daarop de enige toegang tot zijn Bitcoin-portemonnee met 8.000 munten.

De harde schijf belandde in een zwarte vuilniszak, die Howells’ partner per ongeluk weggooide omdat hij dacht dat het gewoon afval was.

Ondanks zijn onmiddellijke realisatie van de fout, werden herhaalde verzoeken aan de lokale gemeente om toestemming om de vuilnisbelt te doorzoeken geweigerd.

Howells vertelt over de noodlottige nacht:

“De laatste gedachte was: ik controleer die harde schijf morgenochtend om te zien of het de juiste is. Ik ging slapen en kreeg de kans niet om het te controleren. Ik was van plan om op te staan en ze in de auto te zetten en ze op weg naar het werk op de vuilnisbelt te gooien, maar ik wilde ze eerst controleren.”

Sterk stijgende waarde van cryptocurrency

Wat destijds een kostbare vergissing leek, is nu een miljoenenblunder geworden. De waarde van Howells verloren Bitcoin-voorraad is de afgelopen jaren omhoog geschoten en bedroeg vorige maand maar liefst 450 miljoen pond.

Nu experts voorspellen dat de prijs van Bitcoin tegen het einde van het jaar zou kunnen stijgen tot $25.000 per munt, zou Howells’ begraven schat wel eens een verbazingwekkende £1,5 miljard waard kunnen zijn.

Deze astronomische waardering heeft zijn vastberadenheid om de harde schijf van de stortplaats te halen alleen maar aangewakkerd.

Een juridische strijd om begraven rijkdom

Howells geeft niet op bij zijn zoektocht om zijn verloren Bitcoin fortuin terug te krijgen.

Met de financiële steun van een team hedgefonds-investeerders is hij een juridische strijd begonnen tegen de Labour-regering van de gemeenteraad van Newport om toegang te krijgen tot de stortplaats.

Zijn juridische team, waaronder een KC (King’s Counsel) uit Londen, wil een gerechtelijk bevel om te voorkomen dat iemand anders op het land gaat graven en eist een schadevergoeding voor de volledige waarde van de Bitcoin-voorraad.

Howells blijft vastberaden en zegt: “Waarom zou ik terugdeinzen? Alles wat ik wil is een kans om mijn eigendom terug te krijgen.” Ondanks de zorgen van de gemeente over de impact op het milieu en de complexiteit van de zoektocht, heeft Howells een consortium van experts samengesteld, waaronder data recovery-ingenieurs die met NASA hebben samengewerkt, om te helpen bij het terugvinden.

Hoewel de gemeente bij haar standpunt blijft om geen toestemming te geven, heeft de aantrekkingskracht van een potentiële schat van 1,5 miljard pond een juridische strijd ontketend die de grenzen van het eigendom en het terugvinden van cryptocurrency opnieuw zou kunnen bepalen.

Lees meer op www.dailymail.co.uk

Disclaimer: De inhoud van deze site mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Beleggen is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico.

google news
google news square

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *