Bitcoin Ontploft en Schiet Voorbij de $60.000

TL;DR: De prijs van Bitcoin schoot op woensdag voorbij de $60.000, en bereikte zo zijn hoogste niveau sinds november 2021, dankzij recordinstroom in een BlackRock bitcoin ETF en tekenen van toenemende enthousiasme bij retailbeleggers.

De prijs van Bitcoin is sinds begin februari met meer dan 42% gestegen, en brak woensdagochtend door de $60.000 grens. De rally komt nadat het bitcoin ETF van BlackRock dinsdag zijn grootste daginstroom ooit zag van $520 miljoen. Ondertussen tonen gegevens aan dat Bitcoin miners hun BTC accumulatiesnelheid hebben opgevoerd in de aanloop naar het verwachte halveringsgebeurtenis in april.

Bitcoin Prijs Doorbreekt $60K Barrière

De grootste cryptocurrency ter wereld qua marktkapitalisatie steeg in de laatste 24 uur met meer dan 6%, en bereikte $60.000 om 8:22 uur ET. De stijging van de Bitcoin-prijs resulteerde in meer dan $100 miljoen aan liquidaties in Bitcoin futures-posities. Het marktdominantie van Bitcoin staat nu op ongeveer 50%.

bitcoin 60000

Recordinstroom in BlackRock’s Bitcoin ETF

Volgens BitMex Research zag BlackRock’s iShares Bitcoin ETF (IBIT) dinsdag recordinstromen van $520 miljoen. Dit overtrof het vorige record van $493,1 miljoen dat op 13 februari werd gevestigd. De totale netto instroom in alle Amerikaanse spot bitcoin ETF’s heeft nu $6,7 miljard bereikt sinds hun lancering op 11 januari.

Miners Accumuleren Meer BTC in Aanloop naar Halvering

Gegevens van K33 analisten tonen aan dat Bitcoin miners hun BTC accumulatiesnelheid in de afgelopen drie maanden hebben verhoogd. Openbaar genoteerde mijnbouwbedrijven zouden in deze periode 29% van de Bitcoin-beloningen hebben behouden, een stijging van 2,5% tussen januari en november 2022.

Analisten zeggen dat miners mogelijk meer Bitcoin aan het accumuleren zijn om lagere beloningen na de verwachte halvering in april aan te vullen. Historisch gezien neigt Bitcoin te rallyen in de aanloop naar elke halvering, om daarna te consolideren.

Conclusie

Meerdere factoren, waaronder toenemende institutionele en retail interesse, lijken een drijvende kracht te zijn achter de hernieuwde prijsrally van Bitcoin. De halvering in april zou het begin kunnen markeren van een nieuwe accumulatiefase als historische trends standhouden. Maar met Bitcoin die opnieuw de $60K doorbreekt, lijkt het marktenthousiasme hoog.

Disclaimer: De inhoud van deze site mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Beleggen is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico.

google news
google news square

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *