Let Op: Nieuwe vorm van oplichting – De Bitcoin Paper Wallet

TL;DR: Een man werd gearresteerd met duizenden valse Bitcoin paper wallets die hij gebruikte om mensen op straat op te lichten en hun geld af te troggelen.

De politie ontdekte onlangs duizenden valse Bitcoin paper wallets in een hotelkamer van een man die overlast veroorzaakte en weigerde te vertrekken. Verder onderzoek onthulde dat omwonenden de laatste tijd soortgelijke wallets op straat hadden gevonden.

De arrestatie

De politie werd opgeroepen naar een hotel om een lastige gast die zijn kamer niet wilde verlaten, te verwijderen. Bij binnenkomst zagen ze “allerlei verdachte spullen” waaronder lege geldtassen, transactiebewijzen, watermerkstickers, stempels en de Bitcoin papers. Het was aanvankelijk onduidelijk wat de man van plan was met deze spullen.

oplichting met qr codes bitcoin
Zo zien de papieren wallets er uit

De oplichting

Na onderzoek besefte de politie dat er de laatste tijd meerdere meldingen waren geweest van omwonenden die transparante tasjes op straat hadden gevonden met daarin Bitcoin paper wallets – papiertjes met persoonsgegevens die toegang geven tot cryptovaluta.

Bijna niet te onderscheiden van echt

Volgens de politie zijn de valse Bitcoin paper wallets erg moeilijk te onderscheiden van echte. Als iemand de code scant, komt hij op een internetpagina terecht waar hij geld kan overmaken, zogenaamd in ruil voor Bitcoin. Je ontvangt echter geen Bitcoin, maar je verliest het geld wat je overmaakt meteen.

De politie raadt aan om deze papiertjes als u ze op straat vindt weg te gooien. En als u al geld heeft verloren, doet u aangifte bij de politie.

Laat u niet oplichten

Samenvattend, een man werd gearresteerd met duizenden valse Bitcoin paper wallets, die hij waarschijnlijk al had gebruikt om mensen op straat op te lichten en geld te stelen. Wees voorzichtig met zogenaamd “gratis” geld op straat, het is waarschijnlijk een scam.

Lees meer op www.at5.nl

Disclaimer: De inhoud van deze site mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Beleggen is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico.

google news
google news square

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *