5 Redenen om GEEN Kraken Futures te handelen

Als beginner in de wereld van cryptocurrency is het essentieel om de juiste beurs te kiezen voor je handelsbehoeften.

Er zijn de laatste tijd veel partijen vertrokken uit Nederland. Een van de partijen waar je nog wel met leverage kan handelen is Kraken.

Wij hebben het platform voor je getest. In dit artikel zullen we vijf belangrijke kwesties verkennen die je misschien twee keer doen nadenken over het handelen in futures op Kraken.

1. Onnauwkeurige Prijsbepaling van Marktorders

Wanneer je een Marktorder plaatst op Kraken Futures, kun je een aanzienlijk verschil opmerken tussen de getoonde prijs en het huidige orderboek, de markprijs of de indexprijs. Deze afwijking kan oplopen tot meer dan $500, wat voor de meeste handelaren een aanzienlijk bedrag is.

Het is onduidelijk of dit te wijten is aan toegevoegde kosten of een andere reden. Interessant is dat de mobiele app de juiste prijs weergeeft, wat bijdraagt aan de verwarring.

kraken market price incorrect
Waar komt deze buy market price vandaan?
kraken market price sell incorrect
Er is een significant verschil met buy / sell
kraken mobile market price correct
De mobiele versie toont wel de correcte prijs?

2. Onstabiel Orderboek Tijdens Hoge Volatiliteit

Tijdens perioden van hoge marktvolatiliteit, zoals wanneer Bitcoin een recordhoogte bereikt, kan het orderboek van Kraken Futures bijna leeg lijken, ook al is dit niet het geval.

Dit kan ongelooflijk misleidend zijn en ertoe leiden dat handelaren beslissingen nemen op basis van onjuiste informatie.

Een stabiel en betrouwbaar orderboek is cruciaal voor het nemen van geïnformeerde handelsbeslissingen, vooral tijdens volatiele perioden.

Ook vaak dat open orders niet laadt als de server het druk heeft:

3. Gebrek aan Stop Loss en Take Profit Orders

Bij het aanmaken van een nieuwe order op Kraken Futures kun je niet tegelijkertijd stop loss of take profit orders plaatsen. Dit is een aanzienlijk nadeel, aangezien deze ordertypes essentiële risicobeheertools zijn voor handelaren.

Het apart moeten plaatsen van deze orders kan leiden tot gemiste kansen en verhoogt risico. Daarnaast is het extra werk om je order prijs en hoeveelheid weer in te vullen.

kraken no stoploss TP
Alle opties bij Kraken, geen TP/SL bij Limit orders tegelijk plaatsen

4. Slechte Grafiekfunctionaliteit

De grafiekfunctionaliteit op Kraken Futures laat veel te wensen over. In het verleden werkte CryptoWatch, een grafiekplatform in eigendom van Kraken, perfect.

Echter, de huidige implementatie heeft verschillende problemen. Bij het wisselen tussen handelsparen kunnen de kaarsen niet correct uitgelijnd zijn.

Bovendien worden actieve orders, inclusief winst & verlies, stop loss en take profit niveaus, op een verwarrende manier weergegeven, vaak overlappend of naast de huidige prijs.

Kraken toont de positie van orders op een onhandige manier
Hier zie je hoe de candlesticks niet meer kloppen nadat je wisselt tussen verschillende trading pairs of timeframes.

5. Beperkte Zichtbaarheid van Winst & Verlies

Het bijhouden van je winst en verlies (P&L) op gesloten orders is niet eenvoudig op Kraken Futures. Het handelsscherm biedt geen gemakkelijke manier om je P&L van vorige orders te bekijken.

Om deze informatie te openen, moet je navigeren naar het Futures grootboek, dat geen totalen weergeeft voor specifieke dagen of handelsparen.

Als alternatief kun je de Portfolio-sectie bezoeken en Futures selecteren, maar dit toont alleen de Dagelijkse P&L voor één dag in het verleden.

Vergeleken met andere beurzen zoals Bybit en Binance, die uitgebreide P&L-historiepagina’s met grafieken en meer bieden, schiet de gebruikersinterface van Kraken tekort in dit opzicht.

Conclusie

Hoewel Kraken een gerenommeerde beurs is, heeft hun futures-handelsplatform verschillende tekortkomingen die het minder aantrekkelijk kunnen maken voor zowel beginners als ervaren handelaren.

Van onnauwkeurige marktorder-prijzen en onstabiele orderboeken tijdens hoge volatiliteit tot beperkte ordertypes en slechte grafiekfunctionaliteit, deze kwesties kunnen je handelservaring belemmeren.

Daarnaast maakt het gebrek aan gemakkelijk toegankelijke P&L-informatie het moeilijk om je prestaties te volgen en geïnformeerde beslissingen te nemen.

Zoals altijd is het essentieel om onderzoek te doen en verschillende beurzen te vergelijken om degene te vinden die het beste aansluit bij je behoeften en voorkeuren.

Disclaimer: De inhoud van deze site mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Beleggen is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico.

google news
google news square

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *