De FTX-saga gaat door: SBF houdt vast aan nieuwe advocaten ondanks belangenverstrengeling

TL;DR: Sam Bankman-Fried besloot door te gaan met zijn nieuwe verdedigingsadvocaten ondanks een mogelijke belangenverstrengeling voortvloeiend uit hun gelijktijdige vertegenwoordiging van voormalig Celsius CEO Alex Mashinsky.

De voortdurende FTX sage nam op 21 februari een andere wending, toen oprichter Sam Bankman-Fried voor de rechtbank verscheen om mogelijke belangenverstrengeling met zijn nieuwe verdedigingsteam aan te pakken. SBF besloot in januari van vertegenwoordiging te wisselen voorafgaand aan zijn veroordeling in maart, waarbij hij Marc Mukasey en Torrey Young inhuurde. Deze vervanging leidde ertoe dat aanklagers om een zitting verzochten om ervoor te zorgen dat SBF eventuele belangenconflicten kon afzien.

SBF bevestigt

Rechter Lewis Kaplan ondervroeg SBF rechtstreeks over zijn bewustzijn van belangenconflicten en het vertrouwen in de nieuwe advocaten. SBF bevestigde dat hij de potentiële problemen begreep, maar Mukasey en Young wilde behouden. De rechter liet SBF zelfs het belangenconflict beschrijven, wat hij bondig deed, waaruit bleek dat hij de complexiteit ervan begreep.

Banden tussen FTX en Celsius

Het kernconflict vloeit voort uit het feit dat Mukasey en Young ook de voormalige Celsius CEO Alex Mashinsky vertegenwoordigen. Celsius leende geld aan SBF’s tradingbedrijf Alameda Research, waarvan Alameda een deel terugbetaalde met geld van FTX-klanten. Mashinsky geeft Alameda en SBF de schuld voor de ineenstorting van Celsius. Bijgevolg zouden de advocaten te maken kunnen krijgen met verdeelde belangen.

Belangenconflict

De aanklagers gaven echter aan dat dit belangenconflict niet van groot belang is en losgelaten kan worden. Verwacht wordt dat Mashinsky binnenkort ook zijn eigen zitting krijgt over belangenverstrengeling. SBF hintte er zelfs op dat hij in beroep zal gaan tegen een eventuele veroordeling. Voorlopig ontvouwt zijn zaak zich langzaam.

Conclusie

De FTX-situatie wordt met de dag complexer. Terwijl SBF vasthoudt aan zijn advocaten van keuze ondanks hun belangenverstrengeling, blijft zijn juridische lot onduidelijk. Aanklagers lijken tevreden dat de problemen op passende wijze kunnen worden aangepakt. Net als FTX-klanten en -crediteuren blijven waarnemers in spanning wachten op een vervolg.

Lees meer op bitcoinist.com

Disclaimer: De inhoud van deze site mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Beleggen is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico.

google news
google news square

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *