Reddit investeert in Bitcoin en Ether, overweegt meer aankopen in de toekomst

Reddit heeft onthuld dat het een deel van zijn overtollige kasreserves heeft geïnvesteerd in Bitcoin en Ether, twee van de meest prominente cryptocurrencies. Het bedrijf zei ook dat het dit in de toekomst mogelijk blijft doen, als onderdeel van zijn treasury management strategie.

Volgens de S-1 SEC Registratieverklaring, verklaarde Reddit:

We invested some of our excess cash reserves in Bitcoin and Ether and also acquired Ether and Matic as a form of payment for sales of certain virtual goods, which we may continue to do in the future.

Reddit

Het bedrijf heeft de exacte hoeveelheid of waarde van zijn cryptocurrency-bezittingen niet bekendgemaakt, maar het gaf aan dat het Bitcoin en Ether aanhoudt voor treasurydoeleinden, en dat zijn investeringsbeleid goedkeuring door zijn raad van bestuur vereist voor eventuele investeringen in cryptocurrencies.

Reddit erkende ook de risico’s en uitdagingen die gepaard gaan met het aanhouden en gebruiken van cryptocurrencies, zoals volatiliteit, wisselkoersrisico, fiscale, juridische en regelgevende onzekerheden. Het bedrijf zei dat het ervoor kan kiezen om niet (of niet in staat te zijn) gedeeltelijk of volledig te hedgen tegen deze risico’s, en dat het zijn investeringen in cryptocurrencies beperkt tot die welke waarschijnlijk geen effecten zijn, gebaseerd op zijn eigen risicogebaseerde oordelen en geïnformeerd door regelgevende ontwikkelingen.

Meer bedrijven

De bekendmaking van Reddit van zijn investeringen in cryptocurrency komt op een moment dat meer bedrijven en instellingen digitale activa omarmen als een vorm van reserve-activa of betalingsmethode. Zo hebben Tesla, MicroStrategy, Square en PayPal allemaal geïnvesteerd in of transacties met Bitcoin mogelijk gemaakt in het afgelopen jaar, wat wijst op een groeiende acceptatie en adoptie van cryptocurrencies in de mainstream.

Reddit zelf experimenteert al een tijdje met blockchain-technologie en cryptocurrencies, aangezien het zijn eigen Ethereum-gebaseerde tokens, genaamd Community Points, lanceerde voor twee van zijn subreddits, r/CryptoCurrency en r/FortNiteBR, in 2020. De tokens werden gebruikt om gebruikers te belonen voor hun bijdragen en deelname aan de gemeenschappen, en konden worden besteed aan premium functies of overgedragen aan andere gebruikers.

De zet van Reddit kan mogelijk ook meer bedrijven en gebruikers inspireren om hetzelfde te doen en de kansen en uitdagingen van de crypto te verkennen.

Disclaimer: De inhoud van deze site mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Beleggen is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico.

google news
google news square

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *