Opgelet: Binance vertrekt uit Nederland

Binance, de grootste Crypto Exchange van de wereld, maakt bekend dat het binnen een week zijn activiteiten in Nederland zal beëindigen. Deze stap zal van invloed zijn op honderdduizenden klanten die vanaf 17 juli worden overgedragen aan Coinmerce, een Nederlandse concurrent.

Dit besluit volgt een jaar nadat Binance onder vuur kwam te liggen door een boete van 3,3 miljoen euro van De Nederlandsche Bank (DNB) voor het aanbieden van cryptodiensten zonder de benodigde vergunning. Dit was in strijd met de Nederlandse wetgeving gericht op het voorkomen van witwassen en terrorismefinanciering, wat door DNB als een ernstige overtreding werd beschouwd.

Binance, gevestigd op de Kaaimaneilanden, heeft al stappen ondernomen om zijn klanten op de hoogte te stellen van de aankomende overstap naar Coinmerce, een platform dat wel over de nodige vergunningen van DNB beschikt. Klanten krijgen de optie om hun cryptomunten kosteloos naar Coinmerce te verplaatsen.

Deze overgang zal naar verwachting gefaseerd plaatsvinden. Jaap de Bruijn, CEO van Coinmerce, benadrukt dat het cryptovermogen van de Nederlandse klanten van Binance zorgvuldig en gecontroleerd naar Coinmerce zal worden overgebracht, waarbij de nadruk ligt op een soepele en veilige transitie voor alle betrokkenen.

Disclaimer: De inhoud van deze site mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Beleggen is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico.

google news
google news square

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *