Twitter account MicroStrategy gehackt, plaatst phishing scams

TLDR: MicroStrategy’s Twitter account werd gehackt door een hacker die links postte naar een neppe Ethereum airdrop, waarbij gebruikers voor meer dan $440.000 aan crypto werden opgelicht voordat de berichten werden verwijderd.

Het officiële Twitter account van MicroStrategy werd onlangs gehackt door een hacker die links plaatste naar een frauduleuze Ethereum token airdrop in een uitgebreide phishing scam. Volgens onderzoek door de blockchain investigator ZachXBT is de geschatte schade door de hack op dit moment meer dan $440.000.

Neppe promotie van de $MSTR token

De hacker brak in het Twitter account van MicroStrategy en plaatste links om een neppe “airdrop” te promoten van een “$MSTR” Ethereum token. De links leidden naar een neppe MicroStrategy website die gebruikers vroeg om hun crypto wallets te verbinden om de tokens op te eisen. Echter, door de permissies te accepteren en in te loggen, gaven gebruikers de hacker daadwerkelijk toegang om fondsen te stelen uit hun wallets.

Meer dan $400K Gestolen

Volgens het anti-scam platform Scam Sniffer, verloor de eerste persoon waar de hacker op mikte meer dan $420,000 binnen enkele minuten nadat de phishing link was geplaatst. De fondsen werden meteen doorgestuurd naar de wallet van de hacker waarna ze werden doorgestuurd naar een tweede wallet geassocieerd met de beruchte PinkDrainer hacking groep. De wallet van de aanvaller bevat momenteel meer dan $329,000 aan gestolen tokens.

Nog Geen Verklaring over Hack

Het lijkt erop dat MicroStrategy de controle over hun Twitter account terug heeft en de frauduleuze berichten heeft verwijderd. Echter heeft het bedrijf nog geen publieke verklaring afgegeven over de hack en diefstal voortvloeiend uit het inbreuk op hun account.

Kortom…

Hackers wisten de toegang te krijgen tot het Twitter account van MicroStrategy en gebruikten het om een neppe Ethereum airdrop te promoten om zo gebruikers op te lichten voor honderdduizenden dollars aan crypto. Wees dus gewaarschuwd!

Lees meer op cryptobriefing.com

Disclaimer: De inhoud van deze site mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Beleggen is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico.

google news
google news square

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *