De crypto-fout die leidde tot een verdwijntruc in Australië

TL;DR: Een cryptohandelsplatform schreef per ongeluk $900.000 extra bij op de rekening van een Australische man. Voordat de fout kon worden teruggedraaid, nam de man bijna $1 miljoen op van zijn rekening en leegde hij zijn cryptoportemonnee voordat hij spoorloos verdween.

Cryptohandel kan riskant zijn, maar een Australische man nam dat risico onlangs tot het extreme. Nadat een systeemfout van een handelsplatform zijn rekening met bijna $1 miljoen extra had gecrediteerd, nam de man het geld op en verdween hij zonder het geld terug te geven.

Systeemfout

Op 25 januari 2024 stortte de 37-jarige Kow Seng Chai uit Mildura, Victoria $99.500 op zijn cryptohandelsrekening via zijn bedrijf Lotte Enterprise Pty Ltd. Door een systeemfout bij het handelsplatform OTCPro werd er een extra nul toegevoegd, waardoor er $995.000 in plaats van de gestorte $99.500 op zijn rekening werd bijgeschreven.

bitcoin man beach australia

Een miljoen dollar opgenomen

Tegen 4 februari, toen OTCPro de fout ontdekte, had Chai al meer dan $950.000 van de fondsen gebruikt om een stabiele cryptomunt genaamd Tether aan te schaffen, die hij in maximale dagelijkse bedragen opnam. In de 10 dagen dat de fout onopgemerkt bleef, nam Chai in totaal ongeveer $1 miljoen op van zijn enorm opgeblazen rekening.

Verdwijning

Toen OTCPro zich bewust werd van hun vergissing, probeerden ze contact op te nemen met Chai om de overtollige $900.000+ terug te krijgen. Chai reageerde echter niet en beantwoordde geen oproepen meer. Nadat ze gerechtelijke bevriezingsbevelen hadden verkregen, ontdekte OTCPro dat de door Chai verstrekte bankafschriften frauduleus waren. Tegen de tijd dat de gerechtelijke bevelen werden uitgevaardigd, had Chai zijn cryptoportefeuille geleegd, waardoor er nog maar $149 overbleef. Zijn huidige verblijfplaats is onbekend.

Blijvende vragen

De zaak laat vragen open over waar de opgenomen fondsen terecht zijn gekomen en of Chai andere Australische activa had. Aangezien cryptobeurzen vaak weinig toezicht hebben, geeft deze zaak dankzij de gerechtelijke procedures zeldzaam inzicht in dergelijke handel. Voorlopig blijft de per ongeluk miljonair spoorloos verdwenen, samen met de bijna $1 miljoen die per abuis op zijn rekening was bijgeschreven.

Lees meer op www.abc.net.au

Disclaimer: De inhoud van deze site mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Beleggen is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico.

google news
google news square

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *