Bullish Bank: Standard Chartered verhoogt prognoses voor Bitcoin & Ether

De gerenommeerde Britse bank Standard Chartered heeft zijn prognoses voor ’s werelds toonaangevende cryptocurrencies, Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), verhoogd.

In een recente beleggingsnota verhoogde de bank haar prognose voor de bitcoinprijs aan het einde van het jaar aanzienlijk naar $150.000 en voorspelde een prijsstijging van ether naar $8.000 tegen het einde van 2024.

  • Standard Chartered verhoogde zijn prognose voor de bitcoinprijs aan het einde van het jaar met 50% naar $150.000.
  • De bank voorspelde dat BTC een hoogtepunt voor de cyclus van $250.000 zal bereiken in 2025 voordat het zich rond de $200.000 zal vestigen.
  • Standard Chartered verwacht dat de mogelijke goedkeuring van een ETF voor spot-ether ETH naar $8.000 zal stuwen tegen het einde van 2024.

Bullish Bitcoin Prijsvoorspelling

Standard Chartered verhoogde zijn prognose voor de prijs van bitcoin (BTC) aan het einde van het jaar naar maar liefst $150.000, in vergelijking met de vorige prognose van $100.000.

De analyse van de bank is gebaseerd op een vergelijking met de goudprijs na de introductie van goud exchange-traded funds (ETF’s) in de V.S. en de waargenomen correlatie tussen de instroom van ETF’s en de BTC-prijs.

Spot bitcoin ETF’s zijn onlangs begonnen te traden in de VS. Standard Chartered denkt dat deze ontwikkeling zal leiden tot een aanzienlijke instroom in de cryptocurrency markt, wat zal bijdragen aan de verwachte prijsstijging.

Bovendien voorspelde de bank dat BTC in 2025 een hoogtepunt voor de cyclus van $250.000 zal bereiken voordat het zich rond de $200.000 zal vestigen.

Deze optimistische vooruitzichten worden ondersteund door de potentiële impact van ETF-instroom en de mogelijkheid dat reservebeheerders in BTC investeren.

Potentiële Ether ETF goedkeuring en prijsstijging

Naast haar bullish bitcoin prognose, onderzocht Standard Chartered ook de potentiële impact van een spot ether (ETH) ETF goedkeuring in de VS.

De bank verwacht dat de Securities and Exchange Commission (SEC) op 23 mei groen licht zou kunnen geven voor een ether ETF, wat zou kunnen leiden tot een instroom van maximaal $ 45 miljard in de eerste 12 maanden.

ethereum

Bijgevolg voorspelt Standard Chartered dat de etherprijs tegen het einde van 2024 zou kunnen stijgen tot ongeveer $8.000, een aanzienlijke stijging ten opzichte van de huidige handelsniveaus van ongeveer $3.570.

De analyse van de bank suggereert dat de ETH-to-BTC prijsverhouding terug zou kunnen stijgen naar het 7% niveau dat gedurende een groot deel van 2021-22 heerste, wat een ETH prijs van $14.000 tegen het einde van 2025 impliceert, gezien hun geschatte BTC prijsniveau van $200.000 op dat moment.

Langetermijnvooruitzichten voor cryptocurrency’s

De optimistische voorspellingen van Standard Chartered voor zowel bitcoin als ether weerspiegelen de groeiende mainstream adoptie en institutionele interesse in cryptocurrencies.

Naarmate meer traditionele financiële instellingen en regelgevende instanties digitale activa omarmen, neemt het potentieel voor verdere prijsstijgingen en wijdverspreide adoptie toe.

Het is echter belangrijk op te merken dat de cryptocurrency markten zeer volatiel zijn en dat deze voorspellingen moeten worden gezien als weloverwogen schattingen in plaats van garanties.

Beleggers wordt aangeraden om grondig onderzoek te doen en voorzichtig te zijn bij het betreden van deze snel evoluerende markt.

Disclaimer: De inhoud van deze site mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Beleggen is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico.

google news
google news square

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *