Bitcoin Bereikt Ongekende Hoogtes – Nieuwe All-Time-High

TL;DR: Bitcoin heeft een nieuwe recordprijs bereikt van meer dan $69.000, gedreven door toenemende acceptatie in de mainstream. Echter, de massale rally betekent dat de markt mogelijk oververhit raakt.

Bitcoin heeft deze week geschiedenis geschreven door zijn piek uit 2017 van bijna $69.000 te overtreffen. Deze nieuwe hoogte komt na een jaar gekenmerkt door de lancering van de eerste Amerikaanse bitcoin ETFs en de anticipatie op een verminderd aanbod door het aankomende “halving” evenement.

Toenemende Vraag vanuit Instellingen

De laatste prijsstijging weerspiegelt het momentum van bitcoin met institutionele beleggers. Giganten als BlackRock en mainstream fondsen kopen bitcoin, wat meer legitimiteit brengt in de ruimte.

De goedkeuring van bitcoin ETFs heeft miljarden dollars aan nieuw geld in Bitcoin toegevoegd. Met een hogere marktkapitalisatie en dagelijks volume is bitcoin nu aantrekkelijker voor grotere investeerders. De afname van de volatiliteit in de loop van de tijd maakt nu ook grotere toewijzingen mogelijk.

Belangrijke Mijlpalen Die Adoptie Stimuleren

Naast institutionele vraag ziet bitcoin rugwind van technologische mijlpalen. Het geplande “halving” evenement in 2024 zal het aanbod van nieuwe bitcoin doormidden snijden, wat opwaartse druk op de prijzen zet.

Het doorstaan door bitcoin van cycli van booms en busts heeft ook zijn weerbaarheid als asset bewezen. Ondanks een sterke daling in 2022 heeft bitcoin dit jaar zichzelf weer bewezen. Het vermogen om te herstellen heeft het vertrouwen in de lange termijn vergroot.

Maar Periodieke Correcties Blijven Waarschijnlijk

Echter, de parabolische stijging van bitcoin betekent dat periodieke correcties waarschijnlijk zijn. Bitcoin blijft extreem volatiel, en de markt is nu oververhit en overleveraged. Een terugval van 10-20% zou kunnen gebeuren als longs geliquideerd worden. Hoewel verdere stijging wordt verwacht in de komende kwartalen, moeten investeerders die in de rally van bitcoin stappen zich schrap zetten voor scherpe dalingen onderweg.

Bulls Stormen Vooruit

Dat Bitcoin een nieuwe all-time high bereikt, symboliseert het groeiende publieke vertrouwen in crypto. Maar dezelfde trends die nu zijn prijs omhoogstuwen, kunnen bijdragen aan tijdelijke crashes. Degenen die overwegen om op de huidige niveaus te investeren, moeten hun risicotolerantie afwegen gezien de geschiedenis van bitcoin met bubbels en volatiliteit. Ondanks deze risico’s blijft de lange termijn adoptie van deze baanbrekende cryptocurrency stoom winnen.

Lees meer op www.cnbc.com

Disclaimer: De inhoud van deze site mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Beleggen is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico.

google news
google news square

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *