Arbitrum gaat 1,11 miljard ARB-tokens vrijgeven: Wat Je Moet Weten

Arbitrum, een schaalbaarheidsoplossing voor Ethereum die goedkope, schaalbare slimme contracten mogelijk maakt, staat op het punt een stortvloed van zijn native ARB-tokens los te laten.

Op 16 maart 2024 zal het protocol in één keer 1,11 miljard ARB-tokens ter waarde van $1,24 miljard vrijgeven – meer dan 87% van de huidige circulerende voorraad. Deze ontgrendeling markeert het begin van een vierjarig schema van token-releases.

Token-unlock

De aankomende ontgrendeling van 1,11 miljard tokens is aanzienlijk en overschrijdt het huidige dagelijkse handelsvolume van Arbitrum. Token unlocks voorzien de markt van liquiditeit maar hebben de neiging om prijzen naar beneden te duwen, vooral wanneer ze groot zijn in verhouding tot het handelsvolume.

Na de initiële unlock zal Arbitrum elke vier weken voor vier jaar aanvullende tokens vrijgeven. Dit voorspelbare, gefaseerde schema geeft de markt tijd om het nieuwe aanbod op te nemen.

Prijsimplicaties

Op het moment van schrijven wordt ARB verhandeld rond $1,12, een daling van 4% op maandbasis. De aanstaande unlocks zullen waarschijnlijk verdere neerwaartse druk op de prijs van de token uitoefenen. Echter, gestructureerde releases kunnen de prijsimpact beperken in vergelijking met een plotselinge, ongecontroleerde ontgrendeling.

Disclaimer: De inhoud van deze site mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Beleggen is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico.

google news
google news square

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *