De Flippening: Hoe Ether Bitcoin Kan Inhalen in 2024

Bitcoin en Ethereum zijn de twee reuzen van de cryptowereld, maar ze hebben verschillende visies en mogelijkheden.

Bitcoin wordt vaak beschouwd als de ultieme vorm van digitaal geld, terwijl Ethereum het platform is voor gedecentraliseerde applicaties en slimme contracten.

Maar zou Ethereum de Bitcoin kunnen overtreffen qua marktwaarde en prestaties in 2024?

In dit artikel onderzoeken we enkele redenen waarom dit scenario mogelijk is, gebaseerd op een analyse van Amdax Asset Management, een van de toonaangevende crypto vermogensbeheerders in Europa.

Betere tokenomics

Een van de sleutelfactoren die ether waardevoller dan bitcoin zou kunnen maken, zijn de tokenomics, of het economisch ontwerp van zijn token.

Sinds de EIP-1559 upgrade in 2021 wordt een deel van ether verbrand elke keer dat er een transactie wordt gemaakt op het Ethereum-netwerk.

Dit creëert een druk op de voorraad van ether, wat zijn waarde over tijd kan verhogen. Bitcoin, daarentegen, heeft een vaste voorraad van 21 miljoen munten en een voorspelbaar uitgiftetempo, wat zijn opwaartse potentieel kan beperken.

image 8
Transacties per seconde op Ethereum (layer 1 vs layer 2) – Bron: Amdax

Blockchain trilemma

Een andere factor die Ethereum een voordeel zou kunnen geven over Bitcoin is zijn benadering van het blockchain trilemma, of de afweging tussen veiligheid, schaalbaarheid en decentralisatie die elke blockchain tegenkomt.

Ethereum heeft gekozen voor het prioriteren van veiligheid en decentralisatie, terwijl het ook werkt aan het verbeteren van zijn schaalbaarheid door middel van layer-2 oplossingen en sharding.

Bitcoin heeft daarentegen schaalbaarheid en enige mate van decentralisatie opgeofferd voor veiligheid, wat resulteert in tragere en duurdere transacties. Bitcoin probeert dit op te lossen door middel van het Lightning Netwerk.

Ecosysteem

Een derde factor die Ethereum aantrekkelijker zou kunnen maken dan Bitcoin is zijn ecosysteem.

Ethereum is het toonaangevende smart contract platform, met een breed scala aan gedecentraliseerde applicaties in verschillende sectoren, zoals DeFi, NFT’s, gaming en meer.

Ethereum maakt ook interoperabiliteit en modulariteit met andere blockchains mogelijk, waardoor een netwerkeffect ontstaat dat meer ontwikkelaars en gebruikers aantrekt.

Bitcoin heeft daarentegen een beperktere functionaliteit en nut, voornamelijk dienend als een waardeopslag en een ruilmiddel.

image 9
Waarde van alle tokens op verschillende blockchains – Bron: Amdex

De Flippening

Dit zijn enkele van de factoren die ertoe kunnen leiden dat ether in 2024 beter presteert dan bitcoin, volgens de Amdax 2024 House View.

Natuurlijk zijn er ook uitdagingen en onzekerheden waar Ethereum mee te maken krijgt, zoals regelgevende hindernissen, technische risico’s en concurrentie van andere blockchains.

We geloven echter dat Ethereum een sterke basis en een duidelijke visie heeft om deze obstakels te overwinnen en zijn volledige potentieel te bereiken.

Daarom verwacht Amdax dat ether uiteindelijk bitcoin zal overtreffen qua marktkapitalisatie, een fenomeen dat bekend staat als “De Flippening”.

We zijn benieuwd naar jullie vizie over Bitcoin & Ethereum, laat een bericht achter in de comments.

Disclaimer: De inhoud van deze site mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Beleggen is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico.

google news
google news square

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *