Cryptobloedbad: Bitcoin tuimelt, crypto-aandelen krijgen klappen

De cryptocurrency markt heeft een aanzienlijke terugval doorgemaakt, met bitcoinprijzen die naar hun laagste niveau in twee weken zijn gezakt, en crypto-gerelateerde aandelen die dit voorbeeld volgen.

  • De prijzen van Bitcoin daalden met 5,8% naar het laagste niveau van $63.373 in twee weken.
  • Ether, de op één na grootste cryptocurrency, daalde 7,3% naar $3.250.
  • Crypto-aandelen en -bedrijven zagen hun aandelenkoersen voorafgaand aan de markt dalen.

Bitcoin prijzen dalen naar laagste punt in twee weken

Bitcoin, ’s werelds grootste cryptocurrency, is verder weggezakt van zijn recente all-time high die donderdag werd bereikt.

De digitale activa daalde met 5,8% naar een laagste punt in twee weken van $63.373, wat duidt op een mogelijke verschuiving in het marktsentiment.

De recente prijsdaling heeft geleid tot bezorgdheid onder beleggers en traders, omdat bitcoin eerder een opmerkelijke opwaartse trend had ingezet, met een stijging van 50% year-to-date vanaf de laatste sluiting.

Hoewel de redenen achter de daling niet helemaal duidelijk zijn, suggereren sommige analisten dat de marktvolatiliteit verband zou kunnen houden met bredere economische factoren en de risicobereidheid van beleggers.

Risicobereidheid getemperd door zorgen Fed over rentetarieven

Een mogelijke factor die bijdraagt aan de marktdaling is de bezorgdheid dat de Federal Reserve later dan verwacht zou kunnen beginnen met het verlagen van de rente.

Deze onzekerheid heeft het verlangen van beleggers naar risicovollere activa zoals cryptocurrencies getemperd.

De cryptocurrency markt, die bekend staat om zijn volatiliteit, wordt vaak beïnvloed door bredere economische omstandigheden en het beleggerssentiment.

Nu het vooruitzicht van hogere rentetarieven opdoemt, kunnen sommige beleggers geneigd zijn om veiligere beleggingsopties te zoeken, wat leidt tot een tijdelijke terugval in de cryptomarkt.

Cryptobedrijven en aandelen voelen de hitte

De impact van de prijsdaling van de bitcoin is voelbaar in het bredere ecosysteem van cryptocurrency’s, waarbij verschillende crypto-gerelateerde bedrijven en aandelen een premarket slide hebben doorgemaakt.

Coinbase Global (COIN), een toonaangevende cryptocurrency exchange, zag zijn aandelen met 5% dalen.

Ook bedrijven als Bitfarms (BITF), Riot Platforms (RIOT), Marathon Digital (MARA), Hut 8 (HUT) en Bit Digital (BTBT) kenden dalingen van 1,8% tot 5,9%.

MicroStrategy (MSTR), een softwarebedrijf dat bekend staat om zijn aanzienlijke bitcoinbelangen, zag zijn aandelen met 8,6% dalen.

Daarnaast daalde de ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO), een van de eerste bitcoin-gerelateerde exchange-traded funds, met 4,8%.

Ondanks de recente volatiliteit heeft de cryptocurrency markt in het verleden zijn veerkracht bewezen en veel beleggers blijven optimistisch over de vooruitzichten op de lange termijn.

Naarmate de markt zich verder ontwikkelt en volwassener wordt, zullen er naar verwachting schommelingen en perioden van grotere onzekerheid optreden.

Disclaimer: De inhoud van deze site mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Beleggen is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico.

google news
google news square

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *