De Bitcoin-boom: cryptomunten schieten omhoog in aanloop naar halvering in 2024

TL;DR: Bitcoin is omhooggeschoten voorbij $50.000 en de totale cryptomarkt valuatie overschreed opnieuw $2 biljoen, dankzij toenemende institutionele adoptie van crypto-assets voorafgaand aan de halvering van bitcoin in 2024.

De prijzen van cryptocurrencies hebben de afgelopen maanden een enorme groei gezien, met bitcoin 50% omhoog en andere grote crypto’s zoals Ethereum en XRP die ook sterke winsten boekten over het afgelopen jaar. De cryptomarkt lijkt een nieuwe bullmarkt binnen te gaan, met de bitcoinprijs boven $50.000 en de totale waardering opnieuw boven $2 biljoen.

Bitcoin Prijs Boven $50k Terwijl Crypto Markt $2 Biljoen Overstijgt

De recente piek is gedreven door toenemende institutionele interesse en adoptie van crypto-assets zoals bitcoin. De goedkeuring van verschillende Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’s) eind 2022, opende de sluizen voor institutioneel geld naar de cryptoruimte. Mainstream vermogensbeheerders zoals BlackRock en Fidelity hebben enorme bitcoin holdings opgebouwd via deze ETF’s.

Alleen al deze week zagen de nieuwe Bitcoin ETF’s recordinstroom van $630 miljoen op één dag, waarmee hun totale beheerd vermogen boven $10 miljard uitkwam. De ETF-instroom heeft de bitcoinprijs in de laatste maand met 25% doen stijgen. Ook de totale cryptomarktkapitalisatie steeg boven $2 biljoen dankzij de stijging van bitcoin.

Institutionele Beleggers Stromen Bitcoin ETF’s Binnen

De lancering van Bitcoin ETF’s heeft ook crypto exchanges zoals Coinbase gebaat, die de bewaarder is voor de meeste van deze ETF’s. Het aandeel van Coinbase is met meer dan 400% gestegen vanaf het all-time dieptepunt in januari 2023, dankzij de ETF-gedreven bitcoinmania.

JPMorgan-analisten hebben hun vooruitzichten voor Coinbase opgewaardeerd en geven toe dat de recente “versnelling van instromen in bitcoin ETF’s” en de enorme sprong in de prijzen van bitcoin en Ethereum bijdragen aan de stijgende waardering van Coinbase.

jamie dimon bitcoin

JPMorgan en Jamie Dimon Veranderen Hun Toon over Crypto

Hoewel de JPMorgan-analisten lijken te zijn opgewarmd voor bitcoin en crypto, blijft de CEO van het bedrijf Jamie Dimon een prominente cryptoscepticus. Hij herhaalde onlangs zijn voorspelling dat bitcoin’s anonieme bedenker Satoshi Nakamoto alle bitcoin zou kunnen “wissen” zodra de voorraadlimiet van 21 miljoen munten is bereikt.

Dimon zelf heeft echter gezegd dat hij stopt met praten over bitcoin in het openbaar. Ondanks het scepticisme aan de top, kunnen JPMorgan’s analisten de Bitcoin niet langer negeren – institutionele adoptie zal alleen maar verder groeien naarmate we dichterbij de volgende halvering van bitcoin in 2024 komen. De halvering triggert typisch immense hype en FOMO, wat vaak de cryptoprijzen omhoog stuwt.

Bull markt

De sterren lijken gunstig te staan voor bitcoin en crypto richting 2023 – stijgende institutionele interesse, record ETF-instromen, stijgende prijzen en de historische halvering van 2024 aan de horizon. Hoewel sceptici blijven bestaan, blijft adoptie en gebruik in de echte wereld snel groeien. Alle tekenen wijzen erop dat deze bullmarkt nog veel meer ruimte heeft om verder te lopen.

Disclaimer: De inhoud van deze site mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Beleggen is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico.

google news
google news square

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *