Crypto markt krijgt harde klap nadat FBI Bitcoins in beslag neemt

Cryptocurrency-prijzen zijn over de hele linie gedaald nadat de FBI zei dat het de meeste miljoenen dollars van de Bitcoin in beslag had genomen die vorige maand naar een dochteronderneming van de “DarkSide”-hackergroep achter een grote hack van de Amerikaanse oliepijpleiding was gestuurd.

De FBI zei dat het 63,7 BTC – ter waarde van ongeveer A $ 2,8 miljoen – in beslag had genomen die door Colonial Pipeline aan de groep waren betaald om de controle over zijn systemen terug te krijgen na de ransomware-aanval, die na paniek leidde tot enorme rijen voor benzine in het oosten van de Verenigde Staten. kopen.

De FBI maakte de aankondiging rond 06.00 uur AEST en de cryptoprijzen daalden ongeveer 45 minuten later over de hele linie.

Bitcoin daalde van ongeveer $ 35.500 tot minder dan $ 34.000, terwijl Ethereum daalde van meer dan $ 2.700 tot minder dan $ 2.600.

Dat de FBI beslag zou kunnen leggen op de ransomware-betaling in zekere zin ondermijnt een centraal argument voor cryptocurrencies, dat ze vrij zijn van overheidscensuur.

De FBI zei dat het de “privésleutel” had – het ruwe equivalent van een wachtwoord – voor de portemonnee met de 63,7 Bitcoins, maar zei niet hoe het deze had verkregen.

Er was enige speculatie dat de hackers een “niet-bewarende” portemonnee zouden hebben gebruikt waarbij de privésleutel is opgeslagen op de server van een privébedrijf, waardoor deze kwetsbaar is voor een FBI-bevel.

Als dat zo is, zou dat nogal een veiligheidsfout zijn voor een groep die zich bezighoudt met illegale activiteiten, maar de hackers worden niet als bijzonder geavanceerd beschouwd.

De meeste beveiligingsbewuste Bitcoiners gebruiken een hardware-portemonnee – een klein apparaat ter grootte van een USB-station – om hun privésleutels op te slaan.

Colonial Pipeline betaalde 75 BTC voor de ransomware-aanval. Blijkbaar ging 15 procent van de BTC naar de DarkSide-hackers en de rest naar de aangesloten groep. DarkSide, een Russisch sprekende groep, exploiteert een “ransomware as a service”-operatie en neemt blijkbaar een besparing van 15 procent.

Disclaimer: De inhoud van deze site mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Beleggen is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico.

google news
google news square

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *