De strijd om de gedecentraliseerde toekomst van Ethereum: Consensys vs. SEC

Consensys, een toonaangevend blockchaintechnologiebedrijf, heeft een rechtszaak aangespannen tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om de gedecentraliseerde toekomst van Ethereum te beschermen en te voorkomen dat de toezichthouder zijn boekje te buiten gaat.

Missie van Consensys om macht te geven door middel van Blockchain

Consensys is opgericht met de missie om mensen en gemeenschappen te empoweren door middel van toegang tot blockchaintechnologieën zoals Ethereum. Het bedrijf gelooft dat het bevorderen van de toepassing van deze platformen de manier zal veranderen waarop toekomstige generaties economische, financiële, sociale, politieke en technologische systemen beheren, waardoor een rechtvaardigere, transparantere en innovatievere wereld ontstaat.

Rechtszaak om toegang tot Ethereum te behouden

Geleid door haar missie heeft Consensys een belangrijke stap gezet in het behouden van toegang tot de Ethereum blockchain door een rechtszaak aan te spannen tegen de SEC. Het bedrijf deed dit om twee belangrijke redenen:

  1. voorkomen dat de SEC willekeurig haar jurisdictie uitbreidt om de toekomst van het internet te reguleren
  2. voorkomen dat de roekeloze aanpak van de SEC chaos veroorzaakt bij ontwikkelaars, marktdeelnemers, instellingen en naties die kritieke systemen bouwen of beheren die op Ethereum draaien.

Innovatie beschermen op gedecentraliseerde platformen

Consensys stelt dat de SEC niet bevoegd is om de technologische evolutie van het internet of welke basistechnologie dan ook te reguleren. Ether, het native token van Ethereum, is essentieel voor de ontwikkeling van toepassingen die op de blockchain zijn gebouwd, waaronder toepassingen met een duidelijk, niet-financieel nut voor vitale sectoren zoals gezondheidszorg, energie, transport, media, landbouw en daarbuiten.

De aanpak van de SEC zou het voor ontwikkelaars onmogelijk maken om te innoveren en te bouwen, omdat het niet-financiële platformen zou classificeren als financiële toepassingen, waarvoor het toezicht en de goedkeuring van de SEC vereist is.

Een oproep tot actie voor de gedecentraliseerde gemeenschap

Consensys moedigt anderen die geloven in het behoud van de gedecentraliseerde toekomst van Ethereum aan om hun stem te laten horen en meer te leren over de rechtszaak. Het bedrijf is ervan overtuigd dat deze technologie de wereld zal veranderen en een meer transparante, verantwoordelijke en veilige wereld zal bieden. Ethereum moet de kans krijgen om te rijpen zodat mensen hun recht en macht kunnen opeisen om actieve bouwers van het web te zijn.

Een toekomst van innovatie zonder toestemming

Consensys heeft verklaard dat het deze juridische actie niet licht opvat, maar zich gedwongen voelt om te handelen om het Ethereum ecosysteem en het gehele uitgebreide gedecentraliseerde protocol ecosysteem te beschermen. Zoals Ethereum mede-oprichter en Consensys CEO Joe Lubin zei: “Ethereum gaat niet alleen over informatie zonder toestemming. Het gaat over menselijke vindingrijkheid die permissievrij is.”

Disclaimer: De inhoud van deze site mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Beleggen is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico.

google news
google news square

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *