Fidelity Opent de Sluizen: Beveelt 1-3% Bitcoin Aan voor Alle Portefeuilles

TL;DR: In een belangrijke verschuiving adviseert Fidelity nu een 1-3% crypto allocatie in portefeuilles, wat honderden miljarden naar Bitcoin zou kunnen leiden en tot exponentiële groei in de marktkapitalisatie van crypto en de prijs van Bitcoin kan leiden.

In een baanbrekende zet voor de financiële industrie, adviseert Fidelity Investments, dat $12,6 biljoen aan activa beheert, nu dat de traditionele 60/40 portefeuille een 1-3% allocatie aan cryptocurrencies bevat, specifiek via haar spot Bitcoin ETF. Deze goedkeuring geeft aan dat crypto een mainstream activaklasse wordt en zou ongekend kapitaal naar Bitcoin kunnen kanaliseren.

Fidelity Beveelt Toevoeging van Crypto aan Portefeuilles aan

De aanbeveling van Fidelity om 1-3% van portefeuilles toe te wijzen aan crypto activa is een mijlpaalgebeurtenis. Zoals Matt Ballensweig van BitGo opmerkte: “Nu Pandora’s doos is geopend, zullen multi-biljoen dollar asset managers BTC en crypto verkopen via hun enorme distributiekanalen.” Met biljoenen die mogelijk naar crypto stromen, kan dit een katalysator zijn voor exponentiële groei.

Honderden Miljarden Kunnen Naar Bitcoin Stromen

De implicaties van Fidelity’s zet zijn verstrekkend, zoals benadrukt door analist Will Clemente III: “Fidelity adviseert nu een 1-3% crypto allocatie… Wat gebeurt er als die 1-3% naar 3-6% gaat? Langzaam maar zeker.” Als allocaties zelfs bescheiden stijgen, kunnen honderden miljarden in Bitcoin stromen.

Overzicht van de Fidelty ETFs waarin Bitcoin wordt geadviseert
Overzicht van de Fidelty ETFs waarin Bitcoin wordt geadviseert

Exponentiële Groei Voorspeld

Bij het analyseren van de impact van fondsen die van traditionele investeringen verschuiven, voorspelt Adam Cochran de instroom die tot een Bitcoin prijs van meer dan $700.000 zou kunnen leiden. De adoptie van crypto vergelijkend met het vroege internet, zegt hij: “de impact van de digitale economie is met elk jaar van groei exponentieel buiten proportie geweest.” Cochran concludeert dat “het gemakkelijk de $12T marktkapitalisatie van goud in de loop van de tijd ruimschoots zal overtreffen.”

Conclusie

Met Fidelity die crypto bevestigt als een nieuwe activaklasse, staat de deur open voor een ongekende instroom van fondsen naar Bitcoin. Analisten voorspellen dat dit exponentiële uitbreidingen in zowel de totale crypto marktkapitalisatie als de waardering van Bitcoin specifiek zou kunnen stimuleren.

Disclaimer: De inhoud van deze site mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Beleggen is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico.

google news
google news square

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *