Beleggingsfonds opent deur naar Bitcoin ETF’s

TL;DR: Carson Group, een investeringsbedrijf uit Omaha, heeft vier spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds van toonaangevende aanbieders toegevoegd aan zijn portefeuille-aanbiedingen van $30 miljard voor klanten.

Carson Group, een in Omaha, Nebraska gevestigd investeringsbedrijf, biedt zijn klanten nu toegang tot vier spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) van grote aanbieders zoals BlackRock en Fidelity. Deze stap brengt Carson Group in lijn met een groeiende trend van investeringsbedrijven die hun cryptobronnen uitbreiden te midden van de grote vraag van investeerders.

Bitcoin ETF’s

Volgens Grant Engelbart van Carson Group koos het bedrijf Bitcoin ETF-kandidaten op basis van aanzienlijke activa onder beheer, robuuste dagelijkse handelsvolumes en concurrerende kosten. De geselecteerde ETF’s omvatten BlackRock’s $6,6 miljard iShares Bitcoin Trust (IBIT), Fidelity’s $4,8 miljard Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC), Bitwise Bitcoin ETF en Franklin Bitcoin ETF.

Engelbart merkte op dat recente sterke instroom, waarbij IBIT vorige week $1,6 miljard aantrok en topgerangschikte FBTC $648 miljoen binnenhaalde, ook een rol speelde bij de beslissing. Daarnaast gaf Carson Group de voorkeur aan Bitwise en Franklin Templeton vanwege hun focus op interne crypto-research ter ondersteuning van hun ETF’s, die een percentage van hun omzet doneren aan Bitcoin-ontwikkelaars.

Groeiende adoptie

Door deze Bitcoin ETF-keuzes aan te bieden, volgt Carson Group andere leiders in de beleggingswereld zoals Fidelity en Charles Schwab, die klanten toegang bieden tot crypto-assets te midden van de stijgende interesse. Het handelsvolume van Bitcoin ETF’s overschreed onlangs $50 miljard, toen investeerders zich haastten om crypto ETFs aan te kopen.

Branchevolgers suggereren dat de steun van Carson Group de kleinere ETF’s van Franklin Templeton en Bitwise nog verder kan stimuleren. Voorlopig blijven sommige bedrijven zoals Vanguard nog aan de zijlijn wat betreft crypto-investeringen. Maar de beslissing van Carson Group onderstreept de toenemende adoptie van Bitcoin en digitale vermogensproducten in de beleggingswereld.

Kortom

Naarmate de vraag van klanten naar toegang tot crypto toeneemt, heeft Carson Group gereageerd door toonaangevende Bitcoin ETF’s met $30 miljard aan activa te integreren in zijn portefeuilleaanbod. Hun selecties op basis van activa, volume, kosten en onderzoek weerspiegelen de volwassenwording van Bitcoin ETF’s als een belegbare activaklasse in 2023 en daarna.

Lees meer op crypto.news

Disclaimer: De inhoud van deze site mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Beleggen is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico.

google news
google news square

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *