Bitcoin All Time High: $71K

TL;DR: Bitcoin is voor het eerst de $71.000 gepasseerd nadat de financiële regelgever van het VK de restricties op institutionele crypto-investeringen versoepelde. Andere positieve ontwikkelingen zoals stabiliserende macro-economie dragen ook bij aan de prijsstijging van crypto.

De prijs van Bitcoin steeg naar een nieuw recordhoogte op maandag volgend op een beslissing van de Financial Conduct Authority (FCA) van het VK om institutionele investeerders toe te staan crypto exchange-traded notes (ETNs) te lanceren.

VK Opent Crypto Markten

De FCA heeft haar bezwaren tegen crypto ETNs ingetrokken, waardoor de weg vrij is voor meer institutioneel geld om in digitale activa te stromen. De London Stock Exchange bevestigde later dat het vanaf het tweede kwartaal van 2024 zou beginnen met het accepteren van aanvragen voor bitcoin en ether ETNs. Dit regelgevende groene licht signaleert een groeiende mainstream acceptatie van cryptocurrencies als een belegbare asset.

Bitcoin en Crypto Prijzen Stijgen

Aangemoedigd door de gunstige beleidsupdate van het VK, ging Bitcoin voorbij de $71.000 voor een nieuwe All Time High. Sommige analisten wezen de piek toe aan sterke Aziatische aankopen te midden van illiquide marktomstandigheden.

Ethereum profiteerde ook van het bullish sentiment en overtrof voor het eerst sinds vorig november $4.000.

Macro economie wordt gunstiger

Het toevoegen van momentum, de macro-economische achtergrond die eerder drukte op risicovolle activa lijkt nu te stabiliseren. Analisten wezen op vroege tekenen van piekende inflatie en valutasterkte in de VS als mogelijk een keerpunt markerend. Dit veranderende landschap maakt Bitcoin en crypto aantrekkelijker voor institutionele investeerders die op zoek zijn naar niet-gecorreleerde activa.

Conclusie

Met uitbreidende regelgevende goedkeuring, recordhoogte prijzen en verbeterende macro-economische omstandigheden, lijkt Bitcoin en de bredere crypto markt klaar voor extra opwaartse kansen. Echter, sommige risico’s rondom het aanscherpen van het beleid van centrale banken en de volatiliteit van Aziatische aandelen blijven bestaan. Over het algemeen blijven de marktfundamenten en het sentiment echter sterk bullish.

Lees meer op www.coindesk.com

Disclaimer: De inhoud van deze site mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Beleggen is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico.

google news
google news square

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *