Biden stelt 30% belasting voor op crypto mining

De Biden-administratie heeft onlangs een eerder voorgestelde belasting van 30% op elektriciteit gebruikt voor cryptocurrency mining nieuw leven ingeblazen in haar begrotingsplan voor 2025. Deze accijnsbelasting zou worden ingevoerd over drie jaar, te beginnen met 10% in 2025 voordat het 30% bereikt in 2027. De belasting zou niet alleen van toepassing zijn op miners die elektriciteit van het net halen, maar ook op hen die zelf stroom opwekken uit hernieuwbare bronnen.

Belasting

Volgens het Ministerie van Financiën adresseert de huidige Amerikaanse belastingwetgeving het minen en handelen van cryptocurrency niet. Zij betogen dat een accijnsbelasting op elektriciteit zou helpen de milieueffecten en het elektriciteitsverbruik van crypto miners, die snel uitbreiden, te dekken. Echter, de belasting zou ook de crypto mining operaties in de VS kunnen bedreigen door de winstmarges aanzienlijk te verminderen.

Het herleefde belastingvoorstel stuit op tegenstand vanuit de crypto-industrie, beleidsmakers en daarbuiten. Executives van Bitcoin mining bedrijven betogen dat het crypto oneerlijk zou targeten en miners naar het buitenland zou kunnen drijven. Senator Cynthia Lummis beweerde dat het crypto “kon vernietigen”, ondanks de schijnbare bullish houding van de administratie. Zelfs milieuvoorstanders merken op dat een algemene belasting de verschuiving naar hernieuwbare energie onder miners zou kunnen ontmoedigen.

Eerder Poging

Dit concept van 30% miner belasting is niet nieuw. De Biden-administratie liet het idee vroeg in 2022 al vallen voor haar begroting van 2024 voordat het uiteindelijk werd opgeborgen. De herleving van het voorstel voor miner-belasting geeft aan dat de administratie nog steeds tot doel heeft de groei van crypto te beteugelen en haar eigen digitale valuta te promoten. Echter, de belasting zou de prille crypto-industrie in de VS kunnen verlammen als deze wordt geïmplementeerd.

Conclusie

De Biden-administratie ziet belasting als een mechanisme om de proliferatie van cryptocurrency te beheersen. Echter, de voorgestelde accijnsbelasting van 30% op elektriciteit bedreigt ook om de crypto mining operaties in de VS te ondermijnen. Met toenemende tegenstand blijft de uiteindelijke haalbaarheid van deze belasting onzeker. Desalniettemin onderstreept de herleving van het belastingplan de spanningen tussen beleidsmakers en de snel evoluerende crypto-sector.

Disclaimer: De inhoud van deze site mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Beleggen is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico.

google news
google news square

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *