De Human Rights Foundation kent $500K toe aan Bitcoin-projecten wereldwijd

De Human Rights Foundation (HRF) zet haar niet-aflatende steun voor de ontwikkeling van Bitcoin voort met haar laatste ronde subsidies voor een totaalbedrag van $500.000, verdeeld over 14 projecten wereldwijd.

Dit financieringsinitiatief is bedoeld om wereldwijd onderwijs te stimuleren, de ontwikkeling van het Lightning Network te bevorderen, gedecentraliseerde communicatie te verbeteren en non-profitorganisaties en mensenrechtengroepen eenvoudiger toegang te geven tot “tools voor financiële vrijheid”.

  • De subsidies zijn gericht op projecten in Latijns-Amerika, Azië en Afrika.
  • De diverse projecten omvatten een op privacy gericht, op USD gebaseerd e-cash systeem, zelf gehoste Bitcoin-betalingsoplossingen en beroepsopleidingen voor vluchtelingen.
  • De financiering ondersteunt ook inspanningen om educatief Bitcoin-materiaal in meerdere talen te vertalen en door vrouwen geleide Bitcoin-bedrijven te promoten.

Ondersteuning van Bitcoin-ontwikkeling wereldwijd

De laatste schenkingen van het HRF laten zien hoe toegewijd het is aan het ondersteunen van Bitcoin-ontwikkeling over de hele wereld.

Van het financieren van Bitcoin-ontwikkelaars als Pablo Martin tot initiatieven als de Bitcoin Design Foundation en Bitcoin Op-Tech, de HRF erkent het belang van het bevorderen van de technische infrastructuur en gebruikerservaring van Bitcoin.

Door projecten als BTCPay Server en LNbits te steunen, wil de HRF individuen en bedrijven, met name die in moeilijke economische en politieke omgevingen opereren, in staat stellen Bitcoin-betalingen met gemak te accepteren en te beheren.

Daarnaast zal de Bitcoin Policy Summit 2024 beleidsmakers, academici en industrieleiders samenbrengen om het verhaal rondom Bitcoin vorm te geven en te pleiten voor de voordelen ervan in liberale democratieën.

De subsidies van het HRF strekken zich ook uit tot educatieve initiatieven zoals de Scalar School, die beginnende Bitcoin-ontwikkelaars opleidt in Brazilië, en Bitcoin for Billions, een videoserie die Indiërs onderwijst over Bitcoin in regionale talen.

Gemarginaliseerde gemeenschappen versterken met Bitcoin

Een aanzienlijk deel van de subsidies van het HRF is gewijd aan het versterken van gemarginaliseerde gemeenschappen door middel van Bitcoin.

Projecten zoals de Bitcoin Innovation Hub in Oeganda en BITCOIN DADA in Afrika zijn gericht op het geven van beroepsopleidingen, financiële kennis en mogelijkheden voor staatloze en kwetsbare gemeenschappen om Bitcoin te verdienen voor hun werk.

Door initiatieven als deze te steunen, erkent de HRF het potentieel van Bitcoin om grenzen te overschrijden en financiële vrijheid te bieden aan mensen die leven onder autoritaire regimes of in moeilijke economische omstandigheden.

De financiering voor Yibaochina.com maakt de vertaling en verspreiding mogelijk van educatief Bitcoin-materiaal voor Chineestalige gemeenschappen, ter bevordering van democratie en mensenrechten.

Decentralisatie en onderwijs van Bitcoin bevorderen

De subsidies van het HRF geven ook prioriteit aan projecten die decentralisatie en onderwijs binnen het Bitcoin-ecosysteem bevorderen.

Het BOB Builders Residency Program in Thailand zal een cohort ontwikkelaars huisvesten dat zich richt op “Toolings to Reinforce Bitcoin’s Decentralization”, waarmee centraliserende krachten in het software-ecosysteem worden bestreden.

Projecten zoals Damus Android, een communicatietoepassing die gebruik maakt van het nostr-protocol, en USD E-Cash by Calle, een privacygericht e-cashsysteem op basis van USD, zijn gericht op het versterken van decentralisatie, censuurbestendigheid en privacy binnen het Bitcoin-ecosysteem.

De niet-aflatende steun van het HRF voor de wereldwijde ontwikkeling van Bitcoin is een bewijs van het geloof in het transformerende potentieel van deze technologie.

Door gemarginaliseerde gemeenschappen meer macht te geven, decentralisatie te bevorderen en onderwijs te stimuleren, baant de HRF de weg voor een meer inclusief en veerkrachtig wereldwijd financieel systeem dat is gebaseerd op de principes van vrijheid en mensenrechten.

Disclaimer: De inhoud van deze site mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Beleggen is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico.

google news
google news square

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *