El Salvador wil Bitcoin als wettig betaalmiddel

De president van El Salvador, Nayib Bukele, zei zaterdag dat hij volgende week een wetsvoorstel naar het Congres zal sturen om bitcoin wettig betaalmiddel te maken in het Midden-Amerikaanse land, waarbij hij zijn potentieel aanprijst om Salvadoranen die in het buitenland wonen te helpen geld naar huis te sturen.

“Op korte termijn zal dit banen genereren en financiële impuls bieden aan duizenden buiten de formele economie”, zei Bukele in een video die werd getoond op de Bitcoin 2021-conferentie in Miami.

Strike, een app voor mobiele betalingen die in maart in El Salvador werd gelanceerd, zei in een verklaring dat het de wetgeving verwelkomde en samenwerkte met het land om het gebruik van bitcoin-technologie tot een succes te maken.

“Dit is het schot dat over de hele wereld wordt gehoord voor bitcoin”, zei Strike-oprichter en CEO Jack Mallers, die de video van Bukele introduceerde, op de conferentie in Miami.

“Het aannemen van een native digitale valuta als wettig betaalmiddel biedt El Salvador het veiligste, efficiëntste en wereldwijd geïntegreerde open betalingsnetwerk ter wereld”, aldus Mallers.

bitcoin law el salvador

Bukele ging naar Twitter om het bevorderen van financiële inclusie “een morele noodzaak” te noemen, evenals het pad naar de groei van de economie van El Salvador door toegang te bieden tot krediet, spaargeld, investeringen en veilige transacties.

Over de kwestie van geldovermakingen zei Bukele dat momenteel “een groot deel van die 6 miljard dollar verloren gaat aan tussenpersonen. Door Bitcoin te gebruiken, zal het bedrag dat door meer dan een miljoen gezinnen met een laag inkomen wordt ontvangen elk jaar toenemen met het equivalent van miljarden dollars.” .”

Hij wees erop dat 70% van de bevolking van El Salvador geen bankrekening heeft en in de informele economie werkt.

Meer lezen?

Disclaimer: De inhoud van deze site mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Beleggen is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico.

google news
google news square

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *