Bitcoins minen op een vulkaan?!

Uren nadat hij de eerste natie was geworden die bitcoin als wettig betaalmiddel keurde, instrueerde de president van El Salvador, Nayib Bukele, een geothermisch elektriciteitsbedrijf in staatseigendom om van plan te zijn om geothermische energie van de vulkanen van het land te gebruiken voor mijnbouw voor de cryptocurrency.

“Ik heb zojuist de president van @LaGeoSV (ons staatsbedrijf voor geothermische elektriciteit) opdracht gegeven om een ​​plan op te stellen om faciliteiten voor bitcoin-mijnbouw aan te bieden met zeer goedkope, 100% schone, 100% hernieuwbare, 0-emissie-energie van onze vulkanen ‘, plaatste Bukele op Twitter.

De Bitcoin-wet werd goedgekeurd door een “supermeerderheid” die 62 van de 84 mogelijke stemmen behaalde op het congres van het Midden-Amerikaanse land.

In een andere tweet zei Bukele dat de ingenieurs van het land een nieuwe put hebben gegraven om ongeveer 95 MW van 100 procent schone – nul-emissie – geothermische energie van de vulkaan te leveren.

“Begin er een volledige Bitcoin-mijnhub omheen te ontwerpen”, zei hij samen met een video van stoom die uit een put opstijgt.

De verhuizing komt te midden van groeiende kritiek op de milieu-impact van bitcoin-mining, waarbij experts erop wijzen dat het onderliggende netwerk om de cryptocurrency te produceren nu bijna net zoveel energie vereist als het hele land van Argentinië.

Bitcoin-mining, een proces dat nieuwe eenheden van de virtuele valuta genereert, omvat het oplossen van complexe wiskundige vergelijkingen, waarvoor energie-intensieve computerbewerkingen nodig zijn.

Ondanks een verbod op het proces in China, vinden de meeste mijnbouwactiviteiten in het land plaats en het probleem wordt verergerd omdat tweederde van de stroom om de berekeningen uit te voeren afkomstig is van steenkool.

Disclaimer: De inhoud van deze site mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Beleggen is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico.

google news
google news square

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *