CPB Directeur: Nederland moet Cryptocurrencies verbieden!

De directeur van het Centraal Planbureau (CPB), Pieter Hasekamp, schrijft in zijn maandelijkse essay dat de Nederlandse overheid de Bitcoin en andere Cryptovaluta zou moeten verbieden.

De reden voor het verbod is volgens Pieter Hasekamp het volgende:

“Voor beleggers én overheden geldt: wie als laatste in beweging komt, is de klos. Nederland moet nu de bitcoin in de ban doen. Het product heeft zelf immers geen intrinsieke waarde en ontleent zijn aantrekkingskracht alleen aan acceptatie door anderen.”

In 2018 was er ook al sprake van een mogelijk verbod op cryptocurrencies. Het is nog maar de vraag of een verbod erop nationaal kon worden ingevoerd, omdat Cryptocurrencies niet door financiële instellingen worden uitgegeven. Minister van Financiën Wopke Hoekstra wees daarom in 2018 een verbod op cryptomunten van de hand.

Het timing en de mening van Pieter Hasekamp zijn opvallend, juist omdat El Salvador deze week bekent maakte om Bitcoins officieel te gaan accepteren in het land.

Vanuit de Nederlandse Crypto wereld wordt vol afschuw gereageerd op de essay van Pieter Hasekamp. Hieronder enkele voorbeelden:

Disclaimer: De inhoud van deze site mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Beleggen is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico.

google news
google news square

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *