Bitcoin Koersanalyse: Plan B neemt ons mee

TL;DR: De Bitcoin prijs sloot de maand januari rond de $42K, onder de $50-60K doel van het stock-to-flow model. Echter, indicatoren zoals RSI, moving averages en gerealiseerde prijs suggereren de algehele uptrend intact blijft voor de komende paar maanden.

Iedere maand geeft de Nederlander Plan B via zijn Youtube kanaal een update van de Bitcoin koers, gebaseerd op zijn eigen Stock-2-Flow model. Wij hebben het filmpje bekeken en delen met jullie de belangrijkste informatie.

De maandelijkse sluiting van Bitcoin rond $42.000 in januari kwam overeen met december, dus we blijven onder het doelbereik van $50-60K van het stock-to-flow model. Met de halvering in april, hebben we nog drie maanden voor de prijs om dat doel te bereiken. Historisch gezien laten de drie stippen voor een halvering een voortdurende stijging zien, minus de COVID crash in 2020.

Stock-to-flow blijft bullish

Het stock-to-flow model is bedoeld om de prijs van Bitcoin te voorspellen op basis van het de mining rewards. We zitten op het moment nog 20-40% onder het doelbereik. Hoewel alles mogelijk is in crypto, zou het boven $50K blijven overeenkomen met de nauwkeurigheid van het model in eerdere halveringen.

RSI toont opwaartse momentum

De RSI sloot januari rond de 62, vergelijkbaar met december. Kijkend naar de laatste drie blauwe stippen voor eerdere halveringen, zien we over het algemeen opwaartse momentum of consolidatie in plaats van grote dalingen. De RSI boven 50 geeft aan dat er nog steeds koopdruk is.

Moving averages laten belangrijke steun zien

Het 200-week moving average ligt nu rond $31K. Met Bitcoin op $42K blijft het ruim boven dit niveau. Historisch gezien presenteert het 200-week MA een betrouwbare bodem tijdens bull markets. Dit suggereert dat we waarschijnlijk geen daling onder $31K zullen zien.

Gerealiseerde prijs wijst op steun op $40K

De 5-maands gerealiseerde prijs van Bitcoin sloot in januari op $40K. De gerealiseerde prijs fungeert vaak als steun tijdens bull market correcties. Dit impliceert dat $40K een belangrijk niveau zou kunnen zijn om vast te houden bij eventuele correcties.

Conclusie: Bulls blijven aan het roer

Samenvattend, terwijl Bitcoin voorlopig achterblijft ten opzichte van het stock-to-flow doel, suggereren meerdere indicatoren dat de opwaartse momentum intact blijft. Belangrijke niveaus om in de gaten te houden zijn de weerstand op $50-60K en steun op $31-40K. Zolang die standhouden, lijkt de macro bull trend klaar om door te zetten de komende maanden.

Disclaimer: De inhoud van deze site mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Beleggen is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico.

google news
google news square

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *