Changelly

De altcoin markt groeit, maar door een traag ontwikkelingsproces staan we vaak voor de uitdaging om die cryptocurrencies te kopen. De beste manier om de meeste altcoins (Alternatieve cryptocurrencies) in bezit te krijgen is door gebruik te maken van een cryptocurrency exchange website zoals Changelly.

Changelly is een van de meest populaire exchanges waar je snel en veilig meer dan 20+ altcoins kunt ruilen. Je kan bij Changelly met cryptovaluta ruilen, sinds kort is het mogelijk om ook echt geld te storten. Het voordeel is dat changelly in elk land ter wereld te gebruiken is. Het enige dat je nodig hebt is een e-mailadres. Deze partij wordt vaak gebruikt als alternatief voor Shapeshift.

Beide exchanges zijn zeer gelijkaardig en werken op dezelfde manier. Changelly heeft iets lagere tarieven en hogere limieten. Shapeshift vraagt geen informatie, terwijl Changelly een e-mailadres nodig heeft om je aan te melden.

Voordelen 👍

  • Eenvoudig cryptocurrencies verhandelen
  • Lage fees
  • Accepteert creditcards
  • Two-factor authenticatie om je account te beveiligen

Nadelen 👎

  • Soms traag met uitkeren
  • Niet mogelijk om naar euro’s te handelen

Kosten en limieten Changelly

Er is een lage conversie fee van 0.5% op de koers.

Er zijn geen limieten voor cryptovaluta. Als je een bank gebruikt zijn er de volgende limieten:
$100 limiet voor de eerste transactie, de volgende aankoop kan worden gedaan in 4 dagen met 200$ limiet. En $500 na 7 dagen van de eerste aankoop. Maximaal 6 betalingen binnen de eerste week. Geen grenzen na één maand.

Conclusie

Het grote voordeel van deze exchange is dat het super makkelijk wordt gemaakt om cryptocurrencies te ruilen tegen andere coins. Je hoeft alleen te selecteren hoeveel en waartegen je ze wilt ruilen, en kost het weinig moeite om door het proces te komen voor beginners.

Wat we niet leuk vinden aan Changelly is in de eerste plaats de snelheid. We hebben opgemerkt dat het soms buiten de controle van het platform valt, maar de vertragingen tijdens piekperiodes kunnen uiterst frustrerend zijn en tot verliezen leiden. We vinden het ook niet leuk dat er geen optie is om cryptocurrencies te ruilen voor fiat, maar alleen andersom. Dit betekent dat als men alt-coins moet converteren naar “echt” geld, men ze moet overmaken naar een andere exchange of wallet waar je ze kunt ruilen. Dit is enigszins ongemakkelijk en kan ook duur zijn.

We vinden het niet prettig dat er geen duidelijke informatie bestaat over de transferkosten die in rekening wordt gebracht- noch voor cryptocurrency, noch voor fiat valuta. Pas wanneer men het wisselproces start, wordt het duidelijk dat de creditcard vergoeding 5% of minstens 10 dollar bedraagt.

Disclaimer: De inhoud van deze site mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Beleggen is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico.

google news
google news square

Laat ons weten wat jij vindt!

  • Rating