Bybit

Bybit is een toonaangevende crypto-derivatenbeurs die perpetuals en futures met een hefboom tot 100x aanbiedt. Sinds de oprichting in maart 2018 heeft de beurs snel aan populariteit gewonnen dankzij zijn robuuste platform, hoge liquiditeit en sterke focus op klantenservice. Dit artikel biedt een diepgaande blik op de functies, geschiedenis en voordelen van het gebruik van Bybit voor cryptohandel.

Belangrijke informatie

VestigingsplaatsBegon in Singapore, sinds 2023 in Dubai
CEOBen Zhou
Websitehttps://www.bybit.com
Jaar van oprichting2018
Margin trade mogelijk?✅ tot 100x leverage (gaat veranderen naar 10x door DNB licentie)
Proof of Reserves?✅ (meer informatie)
DNB licentie✅ via SATOS (meer informatie)

Voordelen 👍

 • Lage kosten
 • Geavanceerde features
 • Goede mobiele app
 • Groot aanbod van altcoins

Nadelen 👎

 • Niet beginner friendly, doelgroep is geavanceerde traders
 • (Nog) geen Nederlandstalige website

Kenmerken

 1. Makkelijk te gebruiken, zelfs voor grote bedragen: Bybit laat je zonder veel gedoe grote hoeveelheden geld inzetten of wisselen. Je kunt hierdoor snel handelen zonder dat de prijs veel verandert. Ook kun je met een klein bedrag handelen alsof het veel meer is, tot wel 100 keer meer. Dit betekent dat je kansen hebt om meer winst te maken met Bitcoin, Ethereum, en andere bekende digitale munten.
 2. Snel en betrouwbaar handelssysteem: Bybit heeft een eigen systeem gemaakt dat ervoor zorgt dat je handelsopdrachten snel en zonder problemen worden uitgevoerd. Dit systeem is heel stabiel en laat je ook gebruik maken van speciale opdrachten. Hiermee kun je bijvoorbeeld instellen tegen welke prijs je wilt kopen of verkopen, automatisch handelen als de markt verandert, en nog meer.
 3. Altijd hulp beschikbaar: Of het nu dag of nacht is, Bybit staat altijd klaar om je te helpen. Je kunt contact opnemen via een live chat, e-mail of sociale media als je vragen hebt. Ze staan bekend om hun snelle en vriendelijke service.
 4. Uitgebreide Functies en Diensten: Bybit gaat verder dan alleen handelsopties en biedt een scala aan innovatieve producten en diensten. Hier is een overzicht van enkele unieke mogelijkheden:
  • ByStarter: Dit platform is je toegangspoort tot de meest veelbelovende nieuwe digitale munten. Voordat ze breed beschikbaar worden, kun je hier al investeren in de toekomstige toppers onder de cryptocurrencies.
  • Copy Trading: Heb je ooit gewild dat je de bewegingen van traders kon kopiëren? Met Copy Trading kan dat. Kies een trader die jou aanspreekt, en hun handelsstrategieën worden automatisch toegepast op jouw account. Zo profiteer je van hun expertise zonder zelf alles uit te zoeken.
  • Earn: Zoek je een manier om je crypto-bezittingen voor je te laten werken? Met Earn kun je door middel van verschillende spaar- en investeringsopties je digitale valuta laten groeien. Het is een slimme manier om passief inkomen te genereren met je crypto.
  • Trading Bot: Voor wie efficiënt wil handelen zonder constant de markt te hoeven volgen, biedt de Trading Bot uitkomst. Stel je voorkeuren in en laat de bot voor jou handelen. Het is een perfecte tool voor zowel nieuwe als ervaren traders die tijd willen besparen.
  • Bybit Card: Met deze debit Mastercard-kaart wordt het besteden van je crypto net zo eenvoudig als traditioneel geld uitgeven. Converteer je crypto naar lokale valuta en betaal overal ter wereld. Het is de brug tussen je digitale en fysieke financiën.

Transactiekosten

Bybit hanteert verschillende handelskosten voor niet-VIP en VIP-gebruikers. Gebruikers kunnen hogere kortingen op handelskosten krijgen, afhankelijk van hun VIP-niveau.

Het VIP-niveau wordt dagelijks om 7 uur UTC bijgewerkt en wordt bepaald op basis van je saldo of je handelsvolume in de laatste 30 dagen. Handelaren hoeven maar aan één van de criteria te voldoen om korting op de handelskosten voor het betreffende VIP-niveau te krijgen.

Bijvoorbeeld: handelaar A heeft een saldo van $250.000 (criterium voor VIP 1) en zijn handelsvolume in de laatste 30 dagen op de spotmarkt is $6 miljoen (criterium voor VIP 3). Handelaar A wordt dan naar VIP-niveau 3 verhoogd en krijgt alle kortingen die onder VIP 3 vallen.

Zie de onderstaande tabellen voor de handelskosten van verschillende producten en de criteria voor elk VIP-niveau.

Kosten per VIP niveau

Iedereen begint op niveau: VIP 0. Dit houdt in dat je 0,1% voor al je spot orders betaald, 0,055% voor perps/futures taker fee, en 0,02% maker fee. En voor opties 0,02%. Hoe hoger je VIP-niveau wordt, des te lager de fees.

LevelSpotPerpetual & FuturesUSDC Opties
Taker Fee RateMaker Fee RateTaker Fee RateMaker Fee RateTaker Fee RateMaker Fee Rate
VIP 00.1000%0.1000%0.0550%0.0200%0.0200%0.0200%
VIP 10.0800%0.0675%0.0400%0.0180%0.0200%0.0150%
VIP 20.0775%0.0650%0.0375%0.0160%0.0200%0.0150%
VIP 30.0750%0.0625%0.0350%0.0140%0.0200%0.0150%
VIP 40.0600%0.0500%0.0320%0.0120%0.0180%0.0150%
VIP 50.0500%0.0400%0.0320%0.0100%0.0150%0.0100%
Bekijk hier de laatste fees

Voorwaarden per VIP niveau

Dit zijn de voorwaarden waar je aan moet voldoen om je VIP niveau te verhogen. Om VIP 1 te behalen moet je aan een van deze voorwaarden voldoen: ≥ 100K (USD) balans, 50K gemiddeld geleend, of ≥ 1M spot volume, of ≥ 10M derivaten volume, of ≥ 5M aan optie volume.

LevelBalans (USD)Gem. lening (USD)Volume (USD)
SpotDerivatenOpties
VIP 0≥ 0≤ 50K≤ 1M≤ 10M≤  5M
VIP 1≥ 100K50K≥ 1M≥ 10M≥ 5M
VIP 2≥ 250K500K≥ 2.5M≥ 25M≥ 10M
VIP 3≥ 500K1M≥ 5M≥ 50M≥ 15M
VIP 4≥ 1M1.5M≥ 10M (API Trading Volume ≤ 20%)≥ 100M (API Trading Volume ≤ 20%)≥ 25M (API Trading Volume ≤ 20%)
VIP 5≥ 2M2M≥ 25M (API Trading Volume ≤ 20%)≥ 250M (API Trading Volume ≤ 20%)≥ 40M (API Trading Volume ≤ 20%)
Bekijk hier de laatste voorwaarden

Geschiedenis

Sinds de oprichting in 2018 heeft Bybit verschillende belangrijke mijlpalen bereikt:

 • 2018: Bybit wordt opgericht en lanceert zijn platform voor perpetual en futures trading.
 • 2019: Bybit bereikt de 5,000 gebruikers, 10% van wereldwijde Bitcoin handelsvolume
 • 2020: Bereikt meer dan $4 miljard in dagelijks handelsvolume
 • 2021: Bereikt meer dan $70 miljard in dagelijks handelsvolume
 • 2022: Bybit introduceert USDC optie contracten voor BTC en ETH, introduceert Proof-of-Reserves
 • 2023: Bereikt de 20,000,000 gebruikers, verplaatst hoofdkantoor in Dubai, partnerschap met Mastercard om de Bybit card te lanceren

Is Bybit veilig?

Bybit is een veilige keuze voor traders die op zoek zijn naar een betrouwbare en functierijke crypto-beurs.

Beveiliging en gebruikersbescherming staan bij Bybit hoog in het vaandel. Allereerst heeft Bybit een uitgebreid beveiligingsraamwerk dat gebruikers beschermt tegen mogelijke bedreigingen en risico’s. De fondsen van gebruikers worden veilig offline opgeslagen in cold wallets, beschermd door geavanceerde technologieën zoals multi-signature, Trusted Execution Environment (TEE) en Threshold Signature Schemes (TSS). Daarnaast voert Bybit regelmatig Proof of Reserves audits uit, die op transparante wijze worden gepubliceerd. Om de privacy van gebruikers te waarborgen, worden hun gegevens versleuteld, zowel tijdens opslag als transmissie. Strikte autorisatiecontroles zijn aanwezig om toegang tot deze gegevens te beperken.

Verder biedt Bybit diverse functies en tools om gebruikers te helpen hun account te beveiligen en te beheren. Zo adviseert Bybit gebruikers om Google Two Factor Authentication (2FA) in te schakelen, wat een extra beveiligingslaag toevoegt aan het inlogproces. Gebruikers kunnen ook een Fund Password instellen, dat verschilt van het login wachtwoord en vereist is voor het opnemen van fondsen. Bybit ondersteunt ook YubiKey Authentication, een veelzijdige beveiligingssleutel die meerdere verificatiemethoden ondersteunt. Om phishing te voorkomen, biedt Bybit een Anti-phishing Code functie aan, die helpt om phishing e-mails of sites te herkennen. Bovendien heeft Bybit een New Address Withdrawal Lock functie, die elke nieuw toegevoegde opnameadres beperkt voor een periode van 24 uur. Tot slot kunnen gebruikers hun account deactiveren bij verdachte activiteiten.

Door deze uitgebreide maatregelen biedt Bybit een veilige en vertrouwde omgeving voor gebruikers om aan de slag te gaan met cryptovaluta.

Daarnaast moeten gebruikers zich bewust zijn van de risico’s die gepaard gaan met het handelen in crypto’s en zich grondig verdiepen in het platform voordat ze geld storten. Bybit biedt een demorekening voor gebruikers om te oefenen met handelen zonder echte fondsen te riskeren.

Welke betaalmethode zijn er beschikbaar?

Bybit heeft een aantal betaalmethodes beschikbaar om geld te storten:

 • iDeal – Geen fees voor storten. Alleen storten vanuit zelfde naam, anders kan storting geweigerd worden. Stortingen lopen via SATOS. Deze iDEAL transacties worden verzorgd door CURO Payments.
 • SEPA Transfer – Zelf geld overmaken naar de bankrekening van Bybit (SATOS). Deze methode is ook gratis. SEPA kan 1-3 werkdagen duren, tenzij jouw bank ondersteuning bied voor SEPA Instant, in dat geval wordt het direct op je Bybit account gestort. SATOS maakt gebruik van BUNQ. Vergeet niet om je referentie ID in te vullen in de beschrijving/kenmerk van je transactie.
 • Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon crypto’s overmaken naar Bybit.
 • Bybit biedt GEEN ondersteuning aan Nederlandse gebruikers voor:
  • Apple Pay
  • PayPal

Veelgestelde Vragen

Wat is Bybit en wat biedt het aan?

Bybit is een cryptocurrency exchange die in 2018 is opgericht en meer dan 20 miljoen gebruikers en instellingen bedient met toegang tot meer dan 100 activa en contracten over spot en crypto-derivaten zoals futures en opties, launchpad-projecten, earn-producten, een NFT-marktplaats en meer.

Hoe kan ik me aanmelden en handelen op Bybit?

Je kunt je aanmelden op Bybit met je e-mailadres of Google-account. Je kunt handelen op Bybit met je unified trading account, waarmee je toegang hebt tot spot, derivaten en opties vanuit één account. Je kunt ook handelen via de Bybit-app of web.

Welke voordelen heeft Bybit ten opzichte van andere crypto exchanges?

Bybit heeft een aantal voordelen, zoals een hoge liquiditeit, lage spreads, snelle orderuitvoering, 24/7 klantenservice, geavanceerde risicocontroles, drievoudige fondsbescherming, privacybescherming, gegevensbescherming, real-time monitoring en meer.

Welke producten en diensten biedt Bybit aan naast handel?

Bybit biedt ook andere producten en diensten aan, zoals ByStarter, een platform waar je vroegtijdig toegang kunt krijgen tot de top tokens van morgen; Copy Trading, een functie waarmee je top traders voor je kunt laten werken; Earn, een product waarmee je je crypto holdings op een slimme manier kunt laten groeien; Trading Bot, een tool waarmee je moeiteloos de crypto wereld kunt navigeren op de automatische piloot; en Bybit Card, een kaart waarmee je naadloos kunt converteren en betalen met crypto wereldwijd.

Disclaimer: De inhoud van deze site mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Beleggen is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico.

google news
google news square

Laat ons weten wat jij vindt!

 • Rating