KuCoin

KuCoin is een cryptocurrency exchange opgericht in 2013. Het biedt gebruiksvriendelijke handel via website en app. Naast regulier traden is er ook leverage trading met leverage tot 125x mogelijk.

Belangrijke informatie

VestigingsplaatsSeychelles
CEOJohnny Lyu
Websitekucoin.com
Jaar van oprichting2013
Margin traden mogelijk?Ja – Tot 10x margin, en 125x leverage
Proof of Reserves?✅ (meer informatie)
DNB licentie

Voordelen 👍

 • Lage kosten
 • Bestaat al sinds 2013
 • Biedt leverage aan tot 125x

Nadelen 👎

 • Je kan open future orders niet wijzigen, alleen cancelen
 • Geen DNB licentie
 • In het verleden een keer gehackt, wel alles gedekt

Kenmerken

 1. Eenvoudig traden via de website, via de Android of iOS app: Kucoin biedt gebruikers een gebruiksvriendelijke en toegankelijke manier om te traden in cryptocurrency, zowel via de website als via mobiele apps voor Android en iOS. Dit maakt het gemakkelijk om overal en altijd toegang te hebben tot de handelsplatformen.
 2. Je kan tot 10x leverage traden met Margin trading en 125x leverage op perpetuals: Kucoin biedt de mogelijkheid om met leverage te handelen, ook wel ‘margin trading’ genoemd. Dit betekent dat handelaren meer geld kunnen inzetten dan ze daadwerkelijk op hun account hebben, tot een maximum van 5 keer het beschikbare saldo. Dit kan de potentiële winsten (en verliezen) vergroten, maar brengt ook meer risico met zich mee.
 3. Stortingen komen heel snel binnen. Bij de meeste platformen moet je wachten totdat je een bepaald aantal confirmaties hebt op je storting. Bij KuCoin hebben ze daar wat slims op bedacht. Je kunt al na 1 confirmatie Bitcoins verhandelen. De enige beperking is dat je wel moet wachten met terughalen van crypto totdat je transactie genoeg confirmaties heeft.
 4. Geen DNB-licentie. Het is wachten tot wanneer KuCoin Nederlanders de toegang tot het platform gaat ontzeggen. Ze doen eigenlijk iets wat tegen de regels is. Hiervoor hebben ze in het verleden al een waarschuwing gehad van de Nederlandsche Bank. Ze lijken dit voor als nog te negeren.
kucoin deposit precredit
KuCoin deposits komen heel snel binnen, omdat ze de tegoeden al beschikbaar maken naar 1 confirmatie.

Transactiekosten

Bij KuCoin zijn er verschillende soorten fees:

PlatformFees
Spot0.1%, voor minder bekende coins zijn de fees hoger
Futures0.02% maker / 0.06% taker

Hack in 2020

In september 2020 onthulde KuCoin dat het slachtoffer was geworden van een grote beveiligingsinbreuk en hack. De cryptocurrency-exchange verklaarde dat een aanvaller was binnengedrongen in hun systemen en fondsen had gestolen uit hun aan internet gekoppelde “hot” wallets die gebruikt worden voor het faciliteren van trades en overboekingen op het platform.

De hack werd voor het eerst opgemerkt op 26 september nadat KuCoin grote withdrawals uit hun hot wallets had waargenomen. Na een beveiligingsaudit bevestigde het bedrijf dat Bitcoin, ERC-20 tokens en andere cryptocurrencies waren gestolen, met een geschat totaal verlies van ongeveer $150 miljoen gebaseerd op de sporen van de gestolen fondsen die door gebruikers werden getraceerd.

johny lyu ceo kucoin
KuCoin CEO Johnny Lyu

In de nasleep gaf KuCoin CEO Johnny Lyu meer details in een livestream, waarbij hij beloofde dat alle getroffen gebruikers zouden worden terugbetaald uit de aparte cold wallet reserves van de exchange die offline zijn opgeslagen. De exchange schort ook tijdelijk deposits en withdrawals op terwijl het beveiligingsteam het incident onderzoekt.

De KuCoin hack was een van de grootste die een cryptocurrency-exchange in 2020 trof. Het benadrukte de aanhoudende beveiligingsrisico’s en kwetsbaarheden waar gecentraliseerde exchanges mee te maken hebben door geavanceerde cyberaanvallen gericht op de enorme cryptocurrency-holdings in hun hot wallets. Het incident onderstreepte het belang van robuuste cyberbeveiligingsmaatregelen en het merendeel van de fondsen opslaan in cold storage voor exchanges.

KuCoin CEO Johny Lyu

Johnny Lyu, de CEO van KuCoin, werd geboren in 1986. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in het vormgeven van het wereldwijde cryptocurrency-uitwisselingsplatform KuCoin. Laten we wat dieper ingaan op zijn achtergrond en reis:

 • Opleiding & Vroege Leven:
  • Johnny Lyu volgde zijn opleiding aan de Chengdu Neusoft University, waar hij van 2004 tot 2008 gespecialiseerd was in E-commerce.
 • Carrière Hoogtepunten:
  • Voordat hij in 2020 CEO van KuCoin werd, bekleedde Johnny verschillende functies, waaronder VP en Hoofd Mondiale Zakelijke Ontwikkeling.
  • Zijn verantwoordelijkheden omvatten het beheren van de dagelijkse operaties, strategische samenwerking en investeringsinspanningen.
  • Voorafgaand aan zijn werk bij KuCoin was Lyu de Chief Executive Officer van IMOOLO Jewelry Co., Ltd. en de Technische Supervisor van Hongkong Milanoo.
  • In mei 2021 werd hij benoemd tot adviseur van Tokoin, een op blockchain gebaseerd platform.
 • KuCoin’s oprichting en visie:
  • Johnny Lyu was betrokken bij de oprichting van KuCoin samen met de voormalige CEO en medeoprichter Michael Gan.
  • Hun gedeelde visie was gericht op het creëren van een handelsplatform dat toegankelijk is voor iedereen, ongeacht hun achtergrond.
  • Lyu’s uitgebreide ervaring in e-commerce, automotive en technologie vormde een solide basis voor de groei van KuCoin.
  • Sinds maart 2020 is Johnny KuCoin Global CEO, waarbij hij toezicht houdt op de dagelijkse operaties, expansie-inspanningen en nieuwe projectinitiatieven zoals Spotlight, een platform voor het lanceren van projecten.

Disclaimer: De inhoud van deze site mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Beleggen is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico.

google news
google news square

Laat ons weten wat jij vindt!

 • Rating