Dit bedrijf gaat short op MicroStrategy, maar koopt Bitcoin. Geniale zet?

TL;DR: Kerrisdale Capital zit short op MicroStrategy met het argument dat de aandelen van het bedrijf worden verhandeld tegen een ongerechtvaardigde premie ten opzichte van de waarde van de bitcoin die het bezit.

Deze situatie laat zien hoe cryptomarkten zich soms kunnen laten meeslepen, wat kansen biedt voor slimme beleggers.

De cryptocurrency markt staat bol van de recente prijsstijging van bitcoin, en een bedrijf dat deze golf heeft meegesleurd is MicroStrategy.

De aandelen van MicroStrategy, een vervanger van bitcoin, zijn omhooggeschoten, wat de groeiende interesse in de digitale activa weerspiegelt.

Volgens Kerrisdale Capital, een prominente investeringsfirma, zijn de zaken echter een beetje te ver doorgeschoten.

De stijgende premie

Kerrisdale Capital, dat bekend staat om zijn scherpe analyse van de financiële markten, heeft een shortpositie ingenomen in de aandelen van MicroStrategy.

Het bedrijf stelt dat de premie die wordt geïmpliceerd door de aandelenkoers van MicroStrategy nu meer dan $177.000 per bitcoin is, een duizelingwekkende 2,5 keer de werkelijke spotprijs van de cryptocurrency.

Ongerechtvaardigde waardering

Hoewel de aandelen van MicroStrategy ooit een unieke manier waren om in bitcoin te stappen, is dat nu niet langer het geval.

Met de opkomst van cryptobeurzen, exchange-traded products (ETP’s) en exchange-traded funds (ETF’s) tegen lage kosten, hebben beleggers nu meerdere mogelijkheden om direct bitcoin te kopen.

Volgens Kerrisdale Capital rechtvaardigt geen van de redenen die vaak worden aangehaald voor de relatieve aantrekkelijkheid van MicroStrategy het betalen van meer dan het dubbele voor dezelfde activa.

MicroStrategy daling 11%
MicroStrategy zakt 11%

Cryptomarkt uitbundigheid

De situatie met MicroStrategy wijst op een terugkerend fenomeen in de cryptomarkt: uitbundigheid leidt er vaak toe dat de prijzen loskomen van de onderliggende fundamenten.

Kerrisdale Capital gelooft dat de opgeblazen premie van MicroStrategy uiteindelijk zal krimpen, zoals bij eerdere gelegenheden. Dit biedt een aantrekkelijke kans voor een pair trade – short gaan op MicroStrategy-aandelen en tegelijkertijd een longpositie in bitcoin behouden.

Disclaimer: De inhoud van deze site mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Beleggen is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico.

google news
google news square

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *