Bhutan verhoogt Bitcoin-mining activiteiten met 500%

TL;DR: Het Himalaya-land Bhutan verhoogt zijn Bitcoin-mining activiteiten met maar liefst 500% en breidt uit van 100 naar 600 megawatt in de aanloop naar de komende halvering in april 2024. Deze strategische zet is bedoeld om de mogelijke gevolgen van verminderde Bitcoin-mining inkomsten te compenseren, terwijl de hernieuwbare energiebronnen van het land worden benut.

Nu het Bitcoin-netwerk een cruciaal moment nadert met de halvering die gepland staat voor half april, doet de kleine Himalaya-natie Bhutan een gewaagde zet om deze kans te benutten. Het staatsinvesteringsfonds van het land, Druk Holding & Investments, gaat een partnerschap aan met het gerenommeerde Bitcoin-mining bedrijf Bitdeer om zijn capaciteit aanzienlijk uit te breiden. Ja, je leest het goed, ‘het staatsinvesteringsfonds‘.

Een Bitcoin-mining grootheid

Bhutan is een vroege gebruiker van Bitcoin. Het staatsfonds investeerde al in de cryptocurrency sinds de prijzen rond de $5.000 lagen. De overvloed aan hernieuwbare waterkrachtbronnen van het land maakt het een ideale locatie voor milieuvriendelijke mining activiteiten, wat aansluit bij de wereldwijde drang naar duurzaamheid.

Handig omgaan met de Bitcoin-halving

De op handen zijnde halvering, die elke vier jaar plaatsvindt, halveert de blokbeloningen voor miners, wat hun inkomstenstroom kan beïnvloeden. Door zijn mijnbouwactiviteiten uit te breiden, wil Bhutan de impact van de halvering compenseren en een concurrentievoordeel behouden in de Bitcoin mining industrie.

Bitdeer, de mijnbouwpartner van Bhutan, staat bekend om zijn toonaangevende efficiëntie en heeft een van de laagste kosten per gedolven Bitcoin van ongeveer $20.000 per munt, ver onder het wereldwijde gemiddelde van wel $45.000. Dit strategische partnerschap positioneert Bhutan om te profiteren van de miningmogelijkheden die de halvering met zich meebrengt, terwijl er gebruik wordt gemaakt van geavanceerde mininghardware en -expertise.

Plattelandseconomieën en werkgelegenheid stimuleren

Naast de financiële prikkels heeft de omarming van Bitcoin-mining door Bhutan een bredere visie: het stimuleren van plattelandseconomieën en het creëren van werkgelegenheid. Het land ziet zijn mining activiteiten als een katalysator voor economische groei en ontwikkeling, vooral in afgelegen gebieden waar de toegang tot traditionele industrieën beperkt is.

Door de mijnbouwactiviteiten over het hele land te ‘decentraliseren’, wil Bhutan de voordelen van deze opkomende industrie verspreiden en het creëren van banen en economische empowerment in plattelandsgemeenschappen stimuleren. Dit sluit aan bij het streven van het land naar duurzame ontwikkeling en inclusieve groei.

Een visionaire benadering van de adoptie van Bitcoin

Bhutaans proactieve houding ten opzichte van Bitcoin-mining is een voorbeeld voor andere landen die het potentieel van cryptocurrencies willen benutten. Door Bitcoin mining te zien als zowel een commerciële mogelijkheid als een middel om crises te beperken, heeft het land laten zien dat het een vooruitziende blik heeft om opkomende technologieën te omarmen.

Met zijn ambitieuze uitbreidingsplannen en strategische partnerschappen is Bhutan klaar om een geduchte speler te worden in het Bitcoin mining-landschap, terwijl het tegelijkertijd de economische groei en duurzame ontwikkeling binnen zijn grenzen stimuleert.

Disclaimer: De inhoud van deze site mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Beleggen is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico.

google news
google news square

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *