Wat is Dogecoin (DOGE)?

Dogecoin (DOGE) is gebaseerd op de populaire “doge” internetmeme en heeft een Shiba Inu op het logo. De open-source digitale valuta is gemaakt door Billy Markus uit Portland, Oregon en Jackson Palmer uit Sydney, Australië, en werd in december 2013 gevorkt van Litecoin. De makers van Dogecoin zagen het als een leuke, luchtige cryptocurrency die een grotere aantrekkingskracht zou hebben dan het kernpubliek van Bitcoin, omdat het gebaseerd was op een hondenmeme. Tesla CEO Elon Musk plaatste verschillende tweets op sociale media dat Dogecoin zijn favoriete munt is.

Hoe mine je Dogecoin?

Dogecoin verschilt op verschillende manieren van het proof-of-work-protocol van Bitcoin, waaronder het gebruik van Scrypt-technologie. De altcoin heeft ook een bloktijd van 1 minuut, en de totale voorraad is ongelimiteerd, wat betekent dat er geen limiet is aan het aantal Dogecoin dat kan worden gemined. Je kunt Dogecoin alleen delven of door lid te worden van een mijnpool. Een Doge-mijnwerker kan de digitale valuta minen op Windows, Mac of Linux en met een GPU. Vanaf 2014 kun je Litecoin ook minen in hetzelfde proces als Dogecoin, omdat de processen zijn samengevoegd.

Waar kan Dogecoin voor worden gebruikt?

Dogecoin is voornamelijk gebruikt als fooisysteem op Reddit en Twitter om het maken of delen van hoogwaardige inhoud te belonen. Je kunt een Dogecoin-tip krijgen door deel te nemen aan een community die de digitale valuta gebruikt, of je kunt je Dogecoin uit een Dogecoin-kraan halen. Een Dogecoin-kraan is een website die u gratis een kleine hoeveelheid Dogecoin geeft als introductie tot de valuta, zodat u kunt beginnen met interactie in Dogecoin-gemeenschappen.

Disclaimer: De inhoud van deze site mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies. Beleggen is speculatief. Bij beleggen loopt uw kapitaal risico.

google news
google news square