Wat is Binance Coin (BNB)?

Binance, gelanceerd in juli 2017, is een van de grootste cryptocurrency-uitwisselingen ter wereld. Door ernaar te streven cryptocurrency-uitwisselingen wereldwijd op de voorgrond van financiële activiteiten te brengen. Het idee achter de naam van Binance is om dit nieuwe paradigma in wereldwijde financiën te laten zien – Binary Finance of Binance. Binance is niet alleen de grootste cryptocurrency-uitwisseling ter wereld, maar heeft ook een heel ecosysteem van functionaliteiten voor zijn gebruikers gelanceerd. Het Binance-netwerk omvat de projecten Binance Chain, Academy, Trusted Wallet en Research, die allemaal gebruikmaken van de kracht van blockchain-technologie om new-age finance naar de wereld te brengen. Binance Coin is een integraal onderdeel van het succesvol functioneren van veel van de Binance-subprojecten.

Wie zijn de oprichters van Binance Coin?

Changpeng Zhao is de oprichter en CEO van Binance. In 2001 trad Zhao in dienst bij Bloomberg als hoofd van de ontwikkeling van handelsboekfutures. Hij werkte vier jaar bij het bedrijf en trad later toe tot Fusion Systems als partner. Changpeng Zhao is sinds 2013 actief betrokken bij blockchaintechnologie en cryptocurrencies. Hij werd hoofd ontwikkeling bij Blockchain en richtte in 2015 BijieTech op. In 2017 lanceerde Zhao officieel Binance en sindsdien is hij de CEO van het bedrijf. He Yi is mede-oprichter en chief marketing officer bij Binance. Ze begon haar carrière als tv-anker en presentator voor China Travel TV in 2012. Later, in 2014, richtte Yi OKCoin op, destijds de grootste fiat-naar-crypto-uitwisseling in China. In 2017 bundelde ze haar krachten met Changpeng Zhao en samen creëerden ze de grootste crypto-uitwisseling ter wereld: Binance.

Wat maakt Binance Coin uniek?

Binance is een uniek ecosysteem van gedecentraliseerde, op blockchain gebaseerde netwerken. Het bedrijf is uitgegroeid tot de toonaangevende crypto-uitwisseling in een aantal landen, en hun zijorganisaties trekken ook veel belangstelling. Een van de grootste concurrentievoordelen die Binance heeft, is de drang naar ontwikkeling. Hoewel het bedrijf pas in 2017 begon als een crypto-uitwisseling, heeft Binance zijn diensten vandaag verspreid over tal van verschillende gebieden. Volgens de website van het bedrijf is het zijn missie om de aanbieder van infrastructuurdiensten te worden voor het hele blockchain-ecosysteem. Sinds de lancering van de Binance Coin heeft de exchange ook geprofiteerd van de toegenomen interesse van investeerders in het token. BNB heeft begin 2021 een forse prijsverhoging doorgemaakt, waardoor het op de kaart is gezet bij zakelijke investeerders.