Zelfs als ze niet goed begrijpen hoe het werkt, zijn de meeste mensen enigszins bekend met Bitcoin. Echter, zodra ze eenmaal beginnen met cryptocurrencies komen ze er al gouw achter dat er Altcoins zijn, maar ze zijn niet voor iedereen. Altcoin nieuwkomers hebben vaak veel vragen, en deze gids geeft een kort overzicht om beginners te helpen beslissen of ze er al dan niet in willen investeren als onderdeel van hun cryptocurrency portfolio.

Altcoins kopen? Bekijk Binance, een cryptocurrency exchange.

Wat zijn altcoins?

Altcoin beschrijft elke cryptocurrency behalve Bitcoin. Altcoins worden Bitcoin alternatieven genoemd, omdat de meeste hopen één deel van Bitcoin te vervangen of te verbeteren.

Elke dag komen er nieuwe bij en er zijn inmiddels 900+ altcoins gemaakt, elk met huh eigen vizie en functionaliteiten. Sommige coins zoals Bitcoin Cash en Bitcoin Gold worden ‘hard forks’ genoemd. Bij deze altcoins werdt de code van Bitcoin gekopieërd en veranderd.

Logo van namecoin, de eerste altcoin

Wat was de eerste altcoin?

Namecoin was de eerste fork van Bitcoin en is nog steeds een van de meest innovatieve “altcoins”. Het was de eerste om merged mining en een gedecentraliseerde DNS te implementeren.

Investeren in Altcoins

De meeste coins handelen tegen zeer lage prijzen in vergelijking met bitcoin, wat betekent dat er een enorm groeipotentieel is als je er je geld in investeert. Er zijn bijvoorbeeld veel coins die bijna rond 1$ worden verhandeld. Als u in een van deze coins investeert en in de toekomst als die technologie succesvol is, is de kans groot dat de prijs 100$ kan bereiken en uw investering 100 keer vermenigvuldigd wordt.

Kortom: Investeringen in deze coins zijn risicovol. Het kan heel goed uitpakken, maar ook heel slecht uitpakken. De potentie is groter, waardoor het misschien aantrekkelijker is voor mensen die risico durven te nemen.