GDAX

GDAX

GDAX (Global Digital Asset Exchange) is het grote broertje van Coinbase, het is een complete exchange met lage fees. Terwijl Coinbase gemaakt is voor de beginner in crytocurrencies is GDAX meer voor de actieve traders. Daarom is er ook een 0% fee op limit orders, en 0.3% op market orders.

GDAX en Coinbase zijn gemaakt door hetzelfde bedrijf met het oog op verschillende doelgroepen.

Ethereum flashcrash

Het is belangrijk om op te merken hoe het team van Coinbase in juni 2017 met een flashcrash is omgegaan. De ethereum prijzen op GDAX namen een nosedive van $317 tot zo laag als 10 cent. Deze werd veroorzaakt door een multi miljard dollar markt verkooporder. Deze gigantische verkooporder leidde tot een lawine van ongeveer 800 automatische stop-loss orders en margin-funding liquidaties.

De val veroorzaakte behoorlijk commotie onder handelaren die wakker werden zonder nog Ethereum te hebben als gevolg van de GDAX crash, maar het team van Coinbase behandelde de situatie vrij goed. De handel in ETH-USD werd tijdelijk stopgezet, maar daarna weer hersteld nadat het team van Coinbase ervoor zorgde dat er geen problemen meer waren met de GDAX-systemen.

GDAX zorgde ervoor dat elke transactie uit eigen zak werd teruggestort en nam de verantwoordelijkheid voor de flash crash op zich.

Hoe gebruik je GDAX?

Om op GDAX aan de slag te gaan heb je eerst een Coinbase account nodig. Vervolgens zal je nog een verificatiemethode moeten toevoegen aan je account. GDAX vereist minimaal twee verificaties om toegang te krijgen tot het platform. Je zult dus als je bij Coinbase een ID hebt toegevoegd nog een extra paspoort of rijbewijs moeten valideren.

Zodra je de verificatie hebt afgerond kan je geld gaan overmaken naar GDAX. Het is mogelijk om geld te storten vanuit Coinbase zonder fees te betalen.

GDAX stort scherm
GDAX stort scherm

Ga naar GDAX en klik op ‘DEPOSIT’, vervolgens kan je op ‘Coinbase Account’ klikken en krijg je de opties om je geld over te storten naar GDAX.

Limit orders

Limit orders zijn orders waarbij je een vast bedrag wilt voor je crypto. Stel je wilt je 0.1 BTC verkopen voor minimaal 14000 EUR per bitcoin dan kan je het volgende in GDAX doen:

Een limit order plaatsen

Zodra je deze sell order plaatst komt deze in de order books (als de prijs nog niet verschoven is). Je zult dan geduld moeten hebben. Wil je direct je bitcoins verkopen? Ga dan naar het tabje ‘MARKET’ en verkoop ze direct. Let wel op, market orders hebben een fee van 0.3%, limit orders 0%.

Van GDAX naar Coinbase

Wil je geld of cryptocurrencies van GDAX naar Coinbase verhuizen? Klik dan op ‘WITHDRAW’ en volg de instructies op het scherm:

Geld overmaken naar Coinbase vanuit GDAX
Geld overmaken naar Coinbase vanuit GDAX

 

Bekijk Binance
Bekijk Yobit

GDAX

9.2

Beoordeling

9.2/10

Voordelen

  • Lage fees (0% limit, 0.3% market)
  • Mooie interface
  • Snel en veilig traden
  • Gratis withdraws

Nadelen

  • Ingewikkeld voor beginners
  • Stortingen duren 1-3 werkdagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.