CEX.IO

CEX.IO

CEX.IO is een van de oudste Bitcoin beurzen die nog bestaan. Het werd opgericht in 2013 in Londen als Bitcoin Exchange en cloud mining provider. Op een gegeven moment was de mining pool, bekend als Ghash.io, zo groot dat het 42% van de totale hash rate in handen had.

Tip: Maak een account aan bij CEX.IO een koop direct Bitcoins met VISA/Mastercard!

Op januari 2015 werden de cloud mining activiteiten echter gesloten en vandaag werkt CEX.IO uitsluitend als een Bitcoin uitwisseling. CEX.IO is geregistreerd bij FINCEN en past KYC (know your customer) en AML (anti witwas beleid) toe. Dit betekent dat u uw identiteit moet verifiëren voordat u Bitcoins via de beurs kunt kopen.

Wat maakt CEX.IO anders?

Met CEX.IO kunt u Bitcoins kopen met uw creditcard, een overschrijving of een SEPA-overschrijving. Echter, CEX.IO transacties werken een beetje dan andere Bitcoin beurzen, ze zijn gebaseerd op Fill-or-Kill (ook wel FOK genoemd) orders.

FOK-orders zijn orders die onmiddellijk en volledig worden uitgevoerd. Dus wat je “overeen bent gekomen” om te betalen of te krijgen, dat is precies wat er zal gebeuren. Dit is anders dan hoe andere beurzen werken waar u met liquiditeitsproblemen te maken kunt krijgen. Dus bijvoorbeeld, als je 2 Bitcoins koopt tegen een overeengekomen tarief op CEX.IO zul je dat bedrag zeker ontvangen, maar als je 2 Bitcoins koopt op Binance moet je wachten tot iemand die bereid is om je die Bitcoins te verkopen tegen de door jou gevraagde prijs.

Om dit echter voor 100% te laten werken brengen ze klanten een premie in rekening zodat ze hun orders altijd kunnen uitvoeren, vandaar de hogere wisselkoers.

visa mastercard bitcoins kopen
Hoe kun je met VISA/Mastercard Bitcoins kopen

Limieten

  • Basisaccounts kunnen kopen tot $500 waarde van Bitcoins per dag en $2000 waarde van Bitcoins per maand.
  • Geverifieerde accounts kunnen tot $10.000 aan Bitcoins per dag en $100.000 aan Bitcoins per maand kopen.
  • Verified plus en Corporate accounts hebben geen beperkingen op de hoeveelheid te kopen Bitcoins.

Om geverifieerd te worden moet je een door de overheid uitgegeven id en persoonlijke informatie over jezelf verstrekken.

Kosten

Een van de grootste klachten die gebruikers hebben over CEX.IO zijn de kosten en “verborgen kosten” die zij nemen. Ze nemen een vergoeding van 7% voor de service die wordt berekend op basis van het bedrag aan fiat currency dat u betaalt. Dus als je 1000 euro aan Bitcoins koopt, krijg je slechts 930 euro waard. Dit betekent dat de hoge wisselkoers die u ziet op de website al de servicekosten bevat, en dus zullen er geen andere kosten van toepassing zijn.

Reviews

Op Trustpilot krijgen ze een rating van 2 sterren (slecht). Ze kunnen waarschijnlijk nog wel iets verbeteren aan de klantenservice.

Conclusie

CEX.IO is een betrouwbare exchange die al lang bestaat. Ben je op zoek naar een exchange waar je met creditcard kan betalen, en daarvoor wel wat extra’s wilt betalen? Dan is dit de beste oplossing voor jou.

CEX.IO

7.2

Beoordeling

7.2/10

Voordelen

  • Snel platform
  • Veel volume
  • Bestaat al lang

Nadelen

  • Hoge fees
  • Trage klantenservice
  • Veel verificatie-eisen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.