Altcoin.io

Altcoin.io

Altcoin.io is een volledig decentrale cryptocurrency exchange. Er komt geen ICO of financierings ronde.

Op dit moment is Altcoin.io nog niet live, het is de bedoeling dat ze in early 2018 van start gaan met de livegang.

Geschiedenis

Wat ooit begon onder de naam ‘Altcoin Exchange’ is veranderd in Altcoin.io.

Er is inmiddels een demo live die laat zien hoe de interface er uit komt te zien.

Doel van Altcoin.io

Sinds juni 2011, zijn er 26 bekende gecentraliseerde exchange hacks geweest die het verlies van bijna $1.000.000.000.000 in gebruikersgelden impliceren. Tot nu toe heeft de markt niet gereageerd met een robuuste oplossing, en Altcoin.io’s doel is om dit probleem op te lossen.

lijst-bitcoin-heists
Een lijstje met een aantal voorbeelden van Bitcoin hacks.

Altcoin.io wil de eerste decentrale exchange zijn met een ongeëvenaarde focus op gebruikerservaring, veiligheid, klantenservice en design. Door samen te werken met de community zal Altcoin.io een veilig, betrouwbaar platform creëren dat gebruikers in staat stelt om snel te handelen zonder zich zorgen te maken als ze zichzelf aan risico’s blootstellen.

Andrew Gazdecki, CEO en oprichter van Altcoin.io, zegt: “Onze nieuwe naam gaat over het bepalen van de standaard voor hoe we verder gaan. Met deze bedrijf rebranding, maken we duidelijk dat het ons doel is verder te gaan met wat er al bestaat om iets beters te maken: een decentrale altcoinruil waar u anoniem, veilig en volledig controle over uw fondsen kunt handelen.

Door het gecentraliseerde model te mijden, laat Altcoin.io handelaren de volledige controle over hun coins behouden zodat ze met vertrouwen kunnen inwisselen.

“Het gecentraliseerde ruilmodel is kapot”, zegt Andrew. “Omdat altcoins hun razendsnelle toename van populariteit voortzetten, is het belangrijker dan ooit om een veilige en betrouwbare exchange op te zetten, maar dan met de betrokken handelsgemeenschap. Altcoin.io wordt gebouwd door handelaren, voor handelaars.

Atomic swaps

Atomic swaps zullen alles veranderen. Het concept zal in de toekomst zorgen dat reuzen als Bittrex, Coinbase en uiteindelijk markten als eBay er niet meer tegenop kunnen. De atomic swaps nemen alle tussenpersonen die u in rekening brengen voor de centralisatie van exchanges.

Voorbeeld van Atomic Swaps

Stel, ik wil Emma een appel geven voor haar sinaasappel. In een gecentraliseerde uitwisseling zouden we onze vruchten aan een tussenpersoon geven om vast te houden tot hij/zij beide vruchten ontvangt, en dan zullen ze veilig onze vruchten voor ons inruilen tegen een vergoeding. In een atomaire swap kun je die middleman zien als een drijvend wiskundig algoritme dat de mogelijkheid heeft om beide vruchten tegelijk uit te wisselen, zodat ik de volgende keer dat ik mijn broekzak bereik daar een sinaasappel vind. Het is als een soort van een smart contract, waar x kan worden vrijgegeven wanneer a en b worden voldaan. In feite is het een smart contract – de eerste atomaire swap (opgezet door Charlie Lee, maker van Litecoin) werd gedaan met een smart contract.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.